Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A svéd Jonas Dahlberg terve alapján készül Breivik áldozatainak emlékműve

2014.03.05. 20:27

Egy svéd képzőművész, Jonas Dahlberg nyerte a norvégiai terrortámadás áldozatainak emlékművének megtervezésére kiírt pályázatot – írja a The Local. A zsűri ellenszavazat nélküli döntött úgy, hogy Dahlberg munkáját tartja a legjobbnak.

Dahlberg terveiből két emlékművet építenek majd fel, amelyek az Anders Breivik által elkövetett oslói robbantásnak és az utøyai mészárlásnak fognak emléket állítani.

Breivik 2011. július 22-én nyolc emberrel végzett, amikor autóba rejtett pokolgépet robbantott Oslo kormányzati negyedében, majd rendőri egyenruhát öltve Utøya szigetére ment, ahol automata fegyverével 69 fiatalt ölt meg egy ifjúsági tábor résztvevői közül. Támadássorozata a valaha volt legtöbb áldozatot követelő terrorista akció volt Norvégiában.