Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Piáljon az Indexszel a Kuplungban!

2014.03.07. 19:45
Véget ér A Szám, ennek örömére gyűlünk össze szombat este a Bulinegyedben. Szórakozzon velünk, vagy ha esetleg nem kedvel minket, akkor másokkal, másutt! Nekünk csak az számít, hogy jól érezze magát ezen a hétvégén is. Ebben szeretnénk segíteni. Hétvégi programajánlónkat olvashatják.

Szarbámulás vagy cukipop? (péntek)

A brooklyni technoreneszánsz egyik kulcsfiguráját, Shawn O'Sullivant hozza el Budapestre a Küss Mich és a Bounce. A zenész két évvel ezelőtt a Led Er Est nevű szintis trió tagjaként már fellépett a városban, ezúttal azonban egyedül érkezik majd. O'Sullivan sötét és hipnotikus technóját a Berlinből hazalátogató Saint Leidal the 2nd és a Stanley Maneuver vezeti fel. Péntek, 23:00, Toldi klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

VATTA című második lemezét ünnepli a derTANZ, melynek zajos és minimalista számait legfőképpen kihalt TSZ-udvarok és keserű pálinkák inspirálták. A színpadot Bartha Márk unorthodox beat-box performansza készíti elő számukra, amit a shitgaze-t, azaz a szarbámulást, a mecsek bluest és a no wave-et vegyítő King Pepper zajos koncertje követ majd. Péntek, 21:30, Müszi (Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1-2.)

Idei első koncertjét adja az elektronikus cukipopot játszó Dorothy's Legs. A mindennapokban is egy párt alkotó fiú-lány duó a nevét David Lynch Kék bársony című filmjéből vette, jelenleg pedig épp a bemutatkozólemezükön dolgoznak. A fellépés után a Psycho Galore és a Pyramids Don't Exist pakolgat majd szilaj és infantilis rockzenét. "Elhangolt gitárok, pontatlan dobolás és még annál is pontatlanabb átkeverések" – írják. Péntek, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Artúr király és a tintás újságírók (szombat)

Fináléjához érkezett az Index alternatív dalversenye, A Szám 2014. Az ingyenes bulin lezárul a szavazás, és kiderül, hogy melyik volt 2013 legjobb magyar dala. A négy döntős élőben is előadja a versenyben lévő számait. Fellép tehát, és teljes koncertet ad, Zomblaze, iamyank, a Middlemist Red, valamint Szabó Benedek és a Galaxisok. Az eredményhirdetés és díjátadás után egészen hajnalig pörög majd a buli. Jóeséllyel szerkesztőségünk ittas munkatársaihoz is lehet szerencséje. Szombat, 21:00, Kuplung (Budapest, VI. kerület, Király utca 46.)

2014-es tavaszi, illetve nyári kollekcióját mutatja be Sándor Szandra neves divatmárkája, a Nanushka. Szombaton hosszabb nyitvatartással, pezsgővel, frissítőkkel, továbbá 5 százalékos kedvezménnyel várják a látogatókat. Lesznek dj-szettek is, Szobahipszter és a Magas Élet áll majd a lemezjátszók mögé. Szombat, 10:00 – 21:00, The Flagship Store (Budapest, V. kerület, Deak Ferenc utca 17.)

"Ugye, hogy nincs menőbb annál, mint amikor valakinek elmegy az esze, és jégbalettet komponál Artúr királyról?" – fogalmaz költői kérdést a Beat on the Brat a szombati Classic Rock Party-ja kapcsán. A klub újabb tematikus (kizárólag egyszeri) estjén azokra a hosszúhajú férfiakra fókuszál, akik nem rettentek meg sem a sminktől, sem a platformcipőktől, sőt, egészen epikus rockhimnuszokat alkottak. Glam, hard, prog és még mindenféle rock, '68-tól '80-ig. Szombat, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Januárban kapta fel az internet Csemer Boglárka, azaz Boggie, Parfüm című dalának klipjét. A photoshopos videó a Gizmodo nevű amerikai portál hatására szinte egyetlen nap alatt bejárta a világot. Nőnapi koncertjén az énekesnő élőben is bizonyítja tehetségét, valamint hogy nem csupán a klipje érdekes. Szombat, 21:00, BMC - Opus Jazz Club (Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.)

Ingyen koktél bucóval (vasárnap)

"Épületben laksz? Szereted a mozit?" – teszik fel a kérdést az immár hatodik alkalommal jelentkező Budapesti Építészeti Filmnapok szervezői. A csütörtöktől vasárnapig tartó fesztiválra a világ minden tájáról érkeztek filmek, jelen lesznek a rendezők és producerek egy része is, a belvárosi moziséta a film és a város kapcsolatát hozza testközelbe, továbbá három magyar épületfotós kiállítását is meg lehet tekinteni. Csütörtöktől vasárnapig, Toldi klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) és egyéb külső helyszínek

Már csütörtökön elkezdődött és egészen vasárnapig tart a Budapesti Duna Parti Piknik. A halételek hódolóit halászléfőző-verseny, a standokon nyers és sült halak, utcabál és koncertek várják. A rendezvény külön figyelmet szentel az év halának megválasztott magyar bucónak, sőt, a hölgyeknek is, akiknek a nőnap alkalmából a házigazdák ingyen koktéllal és forró csokival kedveskednek! Csütörtöktől vasárnapig, 10:00 – 22:00, Bálna és környéke (Budapest, Fővám tér 11-12.)

2013-as, elmaradt koncertjét pótolja a PaDöDö a Barba Negra Music Clubban! A jótékonysági fellépés bevétele a Budapesti Korai Fejlesztő Központ munkáját, és ezzel a fejlődési zavarban szenvedő gyerekek helyzetét segíti. "Belépőddel így nem csak szórakozni tudsz, de segíteni is" – írják a házigazdák. Vasárnap, 17:00, Barba Negra Music Club (Budapest, XI. kerület, Prielle Kornélia utca 4.)