no

Piáljon az Indexszel a Kuplungban!

2014.03.07. 19:45
Véget ér A Szám, ennek örömére gyűlünk össze szombat este a Bulinegyedben. Szórakozzon velünk, vagy ha esetleg nem kedvel minket, akkor másokkal, másutt! Nekünk csak az számít, hogy jól érezze magát ezen a hétvégén is. Ebben szeretnénk segíteni. Hétvégi programajánlónkat olvashatják.

Szarbámulás vagy cukipop? (péntek)

A brooklyni technoreneszánsz egyik kulcsfiguráját, Shawn O'Sullivant hozza el Budapestre a Küss Mich és a Bounce. A zenész két évvel ezelőtt a Led Er Est nevű szintis trió tagjaként már fellépett a városban, ezúttal azonban egyedül érkezik majd. O'Sullivan sötét és hipnotikus technóját a Berlinből hazalátogató Saint Leidal the 2nd és a Stanley Maneuver vezeti fel. Péntek, 23:00, Toldi klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

VATTA című második lemezét ünnepli a derTANZ, melynek zajos és minimalista számait legfőképpen kihalt TSZ-udvarok és keserű pálinkák inspirálták. A színpadot Bartha Márk unorthodox beat-box performansza készíti elő számukra, amit a shitgaze-t, azaz a szarbámulást, a mecsek bluest és a no wave-et vegyítő King Pepper zajos koncertje követ majd. Péntek, 21:30, Müszi (Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1-2.)

Idei első koncertjét adja az elektronikus cukipopot játszó Dorothy's Legs. A mindennapokban is egy párt alkotó fiú-lány duó a nevét David Lynch Kék bársony című filmjéből vette, jelenleg pedig épp a bemutatkozólemezükön dolgoznak. A fellépés után a Psycho Galore és a Pyramids Don't Exist pakolgat majd szilaj és infantilis rockzenét. "Elhangolt gitárok, pontatlan dobolás és még annál is pontatlanabb átkeverések" – írják. Péntek, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Artúr király és a tintás újságírók (szombat)

Fináléjához érkezett az Index alternatív dalversenye, A Szám 2014. Az ingyenes bulin lezárul a szavazás, és kiderül, hogy melyik volt 2013 legjobb magyar dala. A négy döntős élőben is előadja a versenyben lévő számait. Fellép tehát, és teljes koncertet ad, Zomblaze, iamyank, a Middlemist Red, valamint Szabó Benedek és a Galaxisok. Az eredményhirdetés és díjátadás után egészen hajnalig pörög majd a buli. Jóeséllyel szerkesztőségünk ittas munkatársaihoz is lehet szerencséje. Szombat, 21:00, Kuplung (Budapest, VI. kerület, Király utca 46.)

Csak egy maradhat! Szavazzon és bulizzon!

2014-es tavaszi, illetve nyári kollekcióját mutatja be Sándor Szandra neves divatmárkája, a Nanushka. Szombaton hosszabb nyitvatartással, pezsgővel, frissítőkkel, továbbá 5 százalékos kedvezménnyel várják a látogatókat. Lesznek dj-szettek is, Szobahipszter és a Magas Élet áll majd a lemezjátszók mögé. Szombat, 10:00 – 21:00, The Flagship Store (Budapest, V. kerület, Deak Ferenc utca 17.)

"Ugye, hogy nincs menőbb annál, mint amikor valakinek elmegy az esze, és jégbalettet komponál Artúr királyról?" – fogalmaz költői kérdést a Beat on the Brat a szombati Classic Rock Party-ja kapcsán. A klub újabb tematikus (kizárólag egyszeri) estjén azokra a hosszúhajú férfiakra fókuszál, akik nem rettentek meg sem a sminktől, sem a platformcipőktől, sőt, egészen epikus rockhimnuszokat alkottak. Glam, hard, prog és még mindenféle rock, '68-tól '80-ig. Szombat, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Januárban kapta fel az internet Csemer Boglárka, azaz Boggie, Parfüm című dalának klipjét. A photoshopos videó a Gizmodo nevű amerikai portál hatására szinte egyetlen nap alatt bejárta a világot. Nőnapi koncertjén az énekesnő élőben is bizonyítja tehetségét, valamint hogy nem csupán a klipje érdekes. Szombat, 21:00, BMC - Opus Jazz Club (Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.)

Ingyen koktél bucóval (vasárnap)

"Épületben laksz? Szereted a mozit?" – teszik fel a kérdést az immár hatodik alkalommal jelentkező Budapesti Építészeti Filmnapok szervezői. A csütörtöktől vasárnapig tartó fesztiválra a világ minden tájáról érkeztek filmek, jelen lesznek a rendezők és producerek egy része is, a belvárosi moziséta a film és a város kapcsolatát hozza testközelbe, továbbá három magyar épületfotós kiállítását is meg lehet tekinteni. Csütörtöktől vasárnapig, Toldi klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) és egyéb külső helyszínek

Már csütörtökön elkezdődött és egészen vasárnapig tart a Budapesti Duna Parti Piknik. A halételek hódolóit halászléfőző-verseny, a standokon nyers és sült halak, utcabál és koncertek várják. A rendezvény külön figyelmet szentel az év halának megválasztott magyar bucónak, sőt, a hölgyeknek is, akiknek a nőnap alkalmából a házigazdák ingyen koktéllal és forró csokival kedveskednek! Csütörtöktől vasárnapig, 10:00 – 22:00, Bálna és környéke (Budapest, Fővám tér 11-12.)

2013-as, elmaradt koncertjét pótolja a PaDöDö a Barba Negra Music Clubban! A jótékonysági fellépés bevétele a Budapesti Korai Fejlesztő Központ munkáját, és ezzel a fejlődési zavarban szenvedő gyerekek helyzetét segíti. "Belépőddel így nem csak szórakozni tudsz, de segíteni is" – írják a házigazdák. Vasárnap, 17:00, Barba Negra Music Club (Budapest, XI. kerület, Prielle Kornélia utca 4.)