Ma kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

2014.03.21. 08:53

Ma kezdődik a 34. Budapesti Tavaszi Fesztivál, két hét alatt 58 helyszínen 172 programot rendeznek, lesz klasszikus, kortárs és könnyűzene, tánc-, színház- és képzőművészet. Az április 6-ig tartó fesztiválon hat világpremiert, tizennyolc magyarországi bemutatót, valamint további három színházi premiert láthat a közönség. Csaknem húsz olyan társulat és produkció érkezik Budapestre, amely először mutatkozik be Magyarországon, írja az MTI.

A fesztiválon fellép mások mellett Philip Glass, José Cura, a Zubin Mehta vezényelte Bécsi Filharmonikusok, Simon Keenlyside, Erik Truffaz, a Matt Bianco, a magyarok közül Bogányi Gergely, a Kelemen-kvartett, Perényi Miklós, Miklósa Erika, Sebestyén Márta és Lajkó Félix. A firenzei Uffizi Képtár vendégkiállítást tart, Somnakaj címmel pedig bemutatják az "első roma sorsjátékot" és "etnoballadát". Az idei tavaszi fesztivál keretében rendezik meg először a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót is.

A fesztivál főbb helyszínei a Művészetek Palotája, az Operaház, a Zeneakadémia, a Budapest Music Center, a Millenáris, a Bálna, az újonnan megnyílt Pesti Vigadó, a Nemzeti Színház.

A teljes program a www.btf.hu oldalon olvasható.  • Hírek
  • Csok