Szélsőjobbosok fenyegetnek egy pólókiállítást

2014.03.21. 15:11

"Hipster Kossuth, Hip-hop Szűz Mária, Bicikliző Napóleon. Gyere el, nézd meg Koby pólóit és találkozz az alkotóval! A megnyitó estéjén Koby Pop Up Store a Kockában! A Koby pólók mind limitált szériásak és összesen 100 db készül belőlük. Az új designokból az első pár darab lesz a helyszínen megvásárolható!"

Így hirdetik a dizájner Koby teljesen ártalmatlan kiállítását és pólóvásárát, ami péntek este lesz a Kocka nevű helyen Budapesten. Csakhogy a Betyárseregnek és több más szélsőjobboldali szervezetnek nem tetszenek Koby történelmi személyiségeket mai környezetbe helyező művei, ezért honlapjukon közzétettek egy felhívást arról, hogy az esti kiállítást meg kell zavarni. 

"Nem, nem és nem. Innentől kezdve ne mondja senki, hogy ártatlan tréfa. Ezrek tiltakoztak, fejezték ki sérelmeiket vérmérséklettől és sok minden mástól függően kedvesen vagy egészen gorombán. Megtörtént a bocsánatkérés, és mindeddig úgy tudtuk, hogy a pólók visszahívása is. Olvasóinkhoz fordulunk, ne tűrjük a március 21-i gyalázatot!" - írja a Deres.tv, a betyársereg internetes portálja. Felhívásuk szerint többek között a "boldogságos szűz ismételt kigúnyolása messze túlmutat azon a szinten, melyet tisztességes hazafi elviselhet".

A magyarinfo blog szerint a felhívást a Jobbik internetes portálja az Alfahír, és a Szent Korona rádió is átvette, de megjelent foci ultra oldalakon is. Értesülésük szerint a rendőrség közölte, addig amíg bűncselekmény vagy szabálysértés nem történik, nem tudnak foglalkozni az üggyel.

Koby műveit nem először támadják a szélsőjobbos szervezetek, ahogy arra utalnak is a mostani felhívásukban. Korábban még sikeres bojkottot is hirdettek azok ellen a boltok ellen, ahol árulták a pólóit. Akkor az egyik forgalamzó bocsánatot is kért a pólók miatt Facebook-oldalán.