Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megbukott a Nimfomániás az USA-ban

2014.03.22. 13:17 Módosítva: 2014-03-22 13:19:15

Lars von Trier The Nymphomaniac, azaz A nimfomániás című filmje bukás az Egyesült Államokban, írja a The Hollywood Reporter. A filmet 16 moziban mutatták be, és a hétvégéig 110 ezer dolláros bevétel alatt teljesített, ami a felfokozott várakozások után elég gyenge.

Már februárban azzal kerültek a címlapokra, hogy az egyik szereplő, LaBeouf a berlini filmfesztiválon egy papírzacskóval jelent meg a fején.

A film egy nő szexuális ébredéséről szól, aki a saját diagnózisa szerint nimfomániás. Trier olyan neveket szerzett hozzá, mint Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Uma Thurman és Christian Slater. 

A dán rendező eredetileg egy hardcore, kétrészes, öt és fél órás pornót ígért, de  végül mindenhol a rövidített, négy órás verzió került a mozikba. A második rész április 4-től várható. 

A trilógia többi része, a Melankólia és az Antikrisztus is jobban teljesített az amerikai mozikban: a Melankólia nagyjából 260 ezer dollárt hozott 19 moziból, a hat moziban vetített Antikrisztus pedig 71 ezret.