Megbukott a Nimfomániás az USA-ban

2014.03.22. 13:17 Módosítva: 2014.03.22. 13:19

Lars von Trier The Nymphomaniac, azaz A nimfomániás című filmje bukás az Egyesült Államokban, írja a The Hollywood Reporter. A filmet 16 moziban mutatták be, és a hétvégéig 110 ezer dolláros bevétel alatt teljesített, ami a felfokozott várakozások után elég gyenge.

Már februárban azzal kerültek a címlapokra, hogy az egyik szereplő, LaBeouf a berlini filmfesztiválon egy papírzacskóval jelent meg a fején.

A film egy nő szexuális ébredéséről szól, aki a saját diagnózisa szerint nimfomániás. Trier olyan neveket szerzett hozzá, mint Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Uma Thurman és Christian Slater. 

A dán rendező eredetileg egy hardcore, kétrészes, öt és fél órás pornót ígért, de  végül mindenhol a rövidített, négy órás verzió került a mozikba. A második rész április 4-től várható. 

A trilógia többi része, a Melankólia és az Antikrisztus is jobban teljesített az amerikai mozikban: a Melankólia nagyjából 260 ezer dollárt hozott 19 moziból, a hat moziban vetített Antikrisztus pedig 71 ezret.