Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ha nem kap támogatást, bezárhat a Fuga

2014.03.24. 09:39

Megszűnhet a Fuga Budapesti Építészeti Központ. Budapest egyik legjelentősebb kulturális központja, régóta pénzügyi gondokkal küzd - írja mai számában a Népszabadság. A másfél éve működő Fuga rádió, amit két ismert rádiós szakember, Rózsa Péter és Ránki Júlia hozott létre, már március elején elhallgatott.

A Népszabadság információi szerint a Fugát üzemeltető Fővárosi Építész Kamara csökkenő bevételei miatt nem tudja tovább támogatnia központot, és a választások előtt a pályázati források is megszűntek.

Winkler Barnabás építész az újságnak elmondta, jelenlegi forrásaikkal március végéig tudják üzemeltetni a központot. Rendkívüli támogatást kértek az NKA keretéből és a Magyar Művészeti Akadémiától is, és most reménykednek. A Fuga nem csak az építészethez köthető programoknak ad helyet, hanem számos koncertnek, színházi előadásnak és fesztiválnak.