Elmarad a Hegyalja Fesztivál

2014.03.25. 19:07 Módosítva: 2014.03.25. 22:58

"A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy' elmarad" - közölte a fesztivál hivatalos Facebook-oldala. Az írják, a végsőkig küzdöttek, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. "Nincs olyan lehetőség, amivel megváltoztathatnánk a dolgok állását" - áll a lakonikus közleményben. Eddig arról szóltak a hírek, hogy idén ingyenes lesz a fesztivál, a Lángoló Gitárok blognak már december végén feltűnt, hogy miért nem árulják még a jegyeket.

A szervezők az Indexnek megerősítették, hogy idén tényleg nem lesz Hegyalja Fesztivál, mert a területen folyó munkálatok olyan plusz költséggel jártak volna, amit nem tudtak finanszírozni, ezért meghozták ezt a fájdalmas döntést. A szervezők sajtósa is nagyon szűkszavúan nyilatkozott, azt sem volt hajlandó elárulni, egyáltalán milyen építkezésről van szó, csak annyit mondott, "csomó építkezés elkezdődött"  az utóbbi időben. A fesztivált máshol sem kívánják megtartani.

Beszéltünk egy, a fesztivál területéhez közel lakó férfival, aki elmondta, hogy a rakamazi önkormányzatnak vannak a környéken építkezései, de azokkal szerinte öt éve nem nagyon történt semmi, mert a válság betett a vállalkozásnak. Apartmanokat akartak építeni, az alapjuk el is készült. Az alapok már több éve állnak ott befejezetlenül, emiatt úgy véli, ez csak egy rossz duma, kifogás a szervezők részéről.

"Én már évek óta azt érzem, hogy döglődik ez a történet, nincs már benne annyi pénz, szerintem azért nem tartják meg idén" - mondta a férfi, aki vállalkozást üzemeltet a környéken. Azt is elmondta, hogy nemrég elkészült egy épület és egy nagy parkoló a fesztivál bejáratánál, ami nemhogy akadályozta volna a fesztivált, hanem javította a körülményeket, ezért értetlenül áll a történtek előtt.   

A rockfesztivált 2000 óta tartották meg minden nyáron Tokajnál a Tisza bal partján a Delta Fest Kft. szervezésében. Területe közigazgatásilag Rakamazhoz tartozik. A fesztiválon 2006-ban és 2010-ben is fellépett a legendás Motörhead zenekar, az utóbbi években az eredeti rockzenés profilt már sok hiphoppal és elektronikus zenével is bővítették, tavaly például a Scooter volt az egyik fő fellépő. Idén a 15 éves jubileumát ünnepelte volna a Hegyalja.