Árpád
-2 °C
3 °C

Elmarad a Hegyalja Fesztivál

2014.03.25. 19:07 Módosítva: 2014-03-25 22:58:23

"A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy' elmarad" - közölte a fesztivál hivatalos Facebook-oldala. Az írják, a végsőkig küzdöttek, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. "Nincs olyan lehetőség, amivel megváltoztathatnánk a dolgok állását" - áll a lakonikus közleményben. Eddig arról szóltak a hírek, hogy idén ingyenes lesz a fesztivál, a Lángoló Gitárok blognak már december végén feltűnt, hogy miért nem árulják még a jegyeket.

A szervezők az Indexnek megerősítették, hogy idén tényleg nem lesz Hegyalja Fesztivál, mert a területen folyó munkálatok olyan plusz költséggel jártak volna, amit nem tudtak finanszírozni, ezért meghozták ezt a fájdalmas döntést. A szervezők sajtósa is nagyon szűkszavúan nyilatkozott, azt sem volt hajlandó elárulni, egyáltalán milyen építkezésről van szó, csak annyit mondott, "csomó építkezés elkezdődött"  az utóbbi időben. A fesztivált máshol sem kívánják megtartani.

Beszéltünk egy, a fesztivál területéhez közel lakó férfival, aki elmondta, hogy a rakamazi önkormányzatnak vannak a környéken építkezései, de azokkal szerinte öt éve nem nagyon történt semmi, mert a válság betett a vállalkozásnak. Apartmanokat akartak építeni, az alapjuk el is készült. Az alapok már több éve állnak ott befejezetlenül, emiatt úgy véli, ez csak egy rossz duma, kifogás a szervezők részéről.

"Én már évek óta azt érzem, hogy döglődik ez a történet, nincs már benne annyi pénz, szerintem azért nem tartják meg idén" - mondta a férfi, aki vállalkozást üzemeltet a környéken. Azt is elmondta, hogy nemrég elkészült egy épület és egy nagy parkoló a fesztivál bejáratánál, ami nemhogy akadályozta volna a fesztivált, hanem javította a körülményeket, ezért értetlenül áll a történtek előtt.   

A rockfesztivált 2000 óta tartották meg minden nyáron Tokajnál a Tisza bal partján a Delta Fest Kft. szervezésében. Területe közigazgatásilag Rakamazhoz tartozik. A fesztiválon 2006-ban és 2010-ben is fellépett a legendás Motörhead zenekar, az utóbbi években az eredeti rockzenés profilt már sok hiphoppal és elektronikus zenével is bővítették, tavaly például a Scooter volt az egyik fő fellépő. Idén a 15 éves jubileumát ünnepelte volna a Hegyalja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?