Judit
2 °C
7 °C

Bárki kérhet animgifet Kulkától

2014.03.26. 12:00

Pár óra alatt bejárta az internetet a Katona József Színház animgifes akciója. A katonás színészek napok óta forgattak azért, hogy létrejöhessen a gifszínház. Többek között Nagy Ervin, Kulka János, Jordán Adél, Pálmai Anna, Ónodi Eszter és Elek Ferenc örült, hisztizett, bulizott, sírt, cicaharcolt, ugrált és twerkelt azért, hogy aztán a gifeket Facebookon, Twitteren, Tumblren bárki megoszthassa, vagy egyszerűen elküldje a linket annak, akivel közölni akarja, hogy nagyon szomorú, vidám, sértett vagy hisztis aznap.

020 2 anim.gif

Az akció a március 27-én esedékes színházi világnapra készült, és még nincs vége. A színház ugyanis felajánlotta, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy a közel száz animgif közül kimaradt valami fontos érzelem, szituáció, arckifejezés, akkor azt is megcsinálják. Ehhez csak írni kell nekik a Katona Facebook-oldalán, kifejtve, hogy melyik szitut szeretnénk látni a színészektől, ők pedig a színházi világnapon leforgatják. 

Színészek a pénztárban

Szintén a színházi világnap alkalmából kedvezményes jegyvásárt hirdet a Katona: csütörtökön 11 és 23 óra között a színház jegypénztárában és weboldalán 33 százalék kedvezménnyel lehet jegyet venni az áprilisi és májusi előadásokra. A jegypénztárban pedig egész nap a társulat színészeivel találkozhatnak az érdeklődők.

Ugyanide tettek fel egy videót is arról, hogy hogy készültek az animgifek. Ebben azt nézhetjük meg, hogy a bulika című gif hogyan készült Tasnádi Bence, Rajkai Zoltán, Pálmai Anna és Elek Ferenc közreműködésével. Íme:

Az animgifes akciót ugyanannak a reklámügynökségnek a segítségével és ötlete alapján készítették, amely nemrég a Holokauszt Emlékközpontnak készített hatásos hirdetést. Akkor a saját cipőiket dobálták be a Young and Rubicam reklámügynökség tagjai a Citylight egyik dobozába, hogy így hirdessék az emlékközpontot. Mindkét akciót ingyen vállalták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?