Kormányváltás esetén ingyen sör

2014.04.04. 17:52
Bár a hétvégén szavazunk, ettől még nem áll meg az élet: csákánygitár, űrdiszkó, csavargórock és megabasszusok az állami technórádión. Szombaton azért legyenek észnél, hiszen, ne feledjék, másnap jelenésük van a szavazófülkékben! Programajánlónkat olvassák.

Irány az űr! (péntek)

A kortársak nemzetközi filmek legjavát hozza Budapestre a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A nézők egy héten keresztül öt helyszínen válogathatnak a mustra kínálatából, amelynek fődíjáért, a Hullámtörők-díjért kilenc alkotás verseng. Több elsőfilmes rendező, illetve rendezőnő munkáit is vetítik majd, a bolgár Maya Vitkova és a török Alphan Eseli pedig személyesen is ellátogat a Titanicra. A nemzetközi zsűrit Szász János filmrendező, Andy Starke brit producer és Santa Lingeviciute, a vilniusi filmfesztivál művészeti igazgatója alkotja. Péntektől jövő szombatig, több helyszínen

Mindennapi használati tárgyakból készített hangszereket mutat be a Recycled Instruments nevű kiállítás. Olyanokat mint a csákánygitár, a lézerguzla, a párkányszintetizátor és még egy sor más furcsaság. A megnyitón az újrahasznosított zenei eszközöket koncert keretein belül szólaltatják majd meg, pszichedelikus improvizációval és elektronikával fűszerezve. A hangszereket ki is lehet próbálni, továbbá játszik még a Heads, akiket több tehetségkutatón is díjaztak már. Péntek, 20:00,  Müszi (Budapest, VIII. kerület,  Blaha Lujza tér 1-2., harmadik emelet)

Állítólag sokáig fogunk sztorizni a frankfurti Rey & Kjavik duó hazai fellépéséről, akik szinte az összes jelentős tánczenei kiadónál adtak már ki EP-t és remixeket. Bár az inkognitó mögé bújt tagokról ezidáig semmit nem lehetett tudni, a napokban a német Mixmag egy teljes cikkben mutatta be őket. Alex és Rolf 2014-ben már számos klubban, illetve fesztiválon is fellép majd, és szerencsére Budapest sem ússza meg a megabasszusok és az analóg hangzás egyvelege nélkül. Péntek, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

It's Album Time címmel adja ki első nagylemezét Todd Terje, a skandináv tánczene egyik legjelentősebb figurája, valamint a norvég diszkó szentháromságának egyik markáns pillére. A Designer Drums bulialakulat az albummegjelenést ünnepelve, It's Space Disco Time! név alatt, egy egész estét szentel az űrdiszkónak, amit klasszikus diszkóval és funkkal bolondítanak meg. Vendégük Grabo'sky és Galactic Jackson lesz. Péntek, 22:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

Kilencéves a PartyNews elektronikus zenei portál, amelynek szerkesztősége az A38-on tartja születésnapi buliját. Az ünnep alkalmából beveszik a hajó gyomrát és a motorbárt is, sztárvendégük pedig a londoni születésű, majd Berlinbe költöző Scuba lesz. A Paul Rose néven született dj, producer és partiszervező mellett fellép még néhány hazai lemezlovas is, akikkel több éves baráti és munkakapcsolat köti össze a portált. Például Isu a Technokunstból, Sinko az NVC-ből vagy Bergi a Monkey6-ből. Az esemény előtt Müller Péter Sziámi tart lemezbemutató koncertet. Péntek, 23:30, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd , budai hídfő)

Bulik még: a hatvanas évek legjavára lehet csörögni a Beat on the Bratben, a két brit sztárzenekart, a Beatlest és az Arctic Monkeyst ereszti egymásnak a Gozsdu Manó klub, a Toldi pedig a chicago house-on pörög majd.

Bulizz az ősökkel! (szombat)

Húsz év telt el Kurt Cobain, a Nirvana legendás énekes-frontemberének halála óta, aminek apropóján a Beat on the Brat külön esttel emlékezik meg a néhai rocklegendáról. A klub rezidens lemezlovasai a remek ízlésű Kurt Cobain kedvenc zenekaraitól, a Nirvana kortársaitól, valamint Seattle-ből és környékéről származó bandáktól válogatnak dalokat. Körkép az amerikai indie rockról, nagyjából 1985 és '94 között, de minden bizonnyal felcsendül néhány Nirvana-szám is, írják a szervezők. Szombat, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Legújabb festményeit mutatja be drMáriás, a Tudósok zenekar alapító-frontembere a Dohány utcai Rohamban. A kiállítás megnyitóján egyúttal jazz punkját tálalja a Tudósok is, akik Minden Sztálin, minden Hitler című új dalukat élőben is bemutatják, valamint fellép a vulkánhörcsögről és élethű kakiról is éneklő Szagos Hörigekkók gyerekzenekar. Őrületvidámság, reménykönnyekben fürdő kisállatok és zseborgazmus. Szombat, 20:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

Hosszú kihagyás után újra színpadra áll az Index alternatív dalversenyét, A Számot is megjáró Fran Palermo, akik még mindig a csavargórockot párosítják az indie folkkal. Az előzenekar a csapat egyik sideprojektje, a Rustic Shades lesz. A zenészek és a szervezők egyaránt felhívják a tinirajongók figyelmét, hogy tizennyolc év alatt kizárólag szülői kísérettel tudják megnézni a koncerteket, bármilyen feszélyező is lehet az ősök jelenléte. Szombat, 20:00, Kuplung (Budapest, Király utca 46.)

2012 októberében járt a Hajón legutóbb a Hidden Orchestra, akik olyan emlékezetes bulit adtak, hogy most közkívánatra visszatérnek. Az edinburgh-i zenekar két dobossal, organikus hangmintákkal és mély basszusvonalakkal játszik filmszerűen lassú nujazzt. Előttük a hajó Talentométer nevű tehetségkutatójának különdíjasa, a Deephlux készíti elő a terepet. Szombat, 20:45, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd , budai hídfő)

Napközbenre az ELLE Fashion Showját javasoljuk a trendbarátoknak, azoknak pedig, akik felesleges energiáikat szeretnék levezetni, a műegyetemi párnacsatázáson a helye.

DJ-t minden faluba! (vasárnap)

Ha már leadta a szavazatát, kényelmesen hátradőlhet és élvezheti a hétvége utolsó óráit. A Hello90 például urnazáró bulit szervez a Fogasházban. A zenéről az oldal szerzői, Tora Tora és a Designer Drums gondoskodnak, miközben pingpongbajnokságot tartanak, lesz politikusokról szóló kvíz, és persze együtt izgulhatunk az ország jövőjéért. "Kormányváltás esetén ingyen sör!" – írja a Hello90 a buli oldalán. Vasárnap, 19:00, Fogasház (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.)

Több technót a parlamentbe néven tartja demonstrációját a magyar elektronikus zenei közösség, akik este héttől a Kossuth téri Rákóczi-szobornál gyülekeznek, majd együttesen vonulnak át a Szabadság térre, ahol az országgyűlési választások eredményének alakulását is nyomon lehet majd követni. Az afterparti a Corvin Áruházban, a Corvintetőn és a Müsziben lesz majd. Éljen az állami technórádió, dj-t minden faluba! Vasárnap, 19:00, Kossuth tér (Budapest)