Tárlat nyílik George W. Bush képeiből

2014.04.04. 11:01
Az egykori amerikai elnök a világ 24 vezetőjéről festett portrét, köztük Vlagyimir Putyinról, Tony Blairről és a dalai lámáról is.

A képeket az NBC televízió tárja először a közönség elé Today című műsorában, pár órával cikkünk megjelenése után (ezért nem tudjuk releváns képpel illusztrálni a hírt). A tévéműsorban a csatorna munkatársaként lánya, Jenna Bush Hager faggatja apját művészetéről és az alkotásairól. Egy előzetes szerint arra a kérdésre, hogy a modellek hogyan reagálnak majd a képekre, Bush azt válaszolta:

Szerintem úgy, hogy Hű, George Bush fest is? Alig várom, hogy lássam a pálcikaembert, amit rólam festett.

Bush reméli, hogy a portrék modelljei értékelik majd munkáját, hiszen azokat az irántuk érzett barátság és megbecsülés inspirálta. A modellek egyike sem látta még saját képmását. A pénteki műsorban a nézők betekintész nyernek Bush műtermébe, ahol dolgozik. Bush elnöksége után kezdett festeni, szívesen ábrázolja a texasi tájat, de kutyás képei is vannak. Előbbiek közül tudunk mutatni egyet, tessék:

george-w-bush-paintings-2

A portrékat a Vezetés művészete című tárlaton mutatják be a George W. Bush Elnöki Könyvtár és Múzeum szombaton megnyíló kiállításán.