Gyűlnek a Krétakört támogató szelfik

2014.04.09. 10:02

Schilling Árpád és a Krétakör azután kérte a közönség támogatását, hogy Kálomista Gábor a HírTv Páholy című műsorában ismét nekitámadt a rendezőnek, éppen az Indexnek adott interjúja miatt. Schilling ugyanis ezt nyilatkozta:

Kálomista Gábor a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma vezetője. Ebben a minőségében nem tehetné meg, hogy potenciális pályázókat pártalapon kipécéz és becsmérel egy tévéműsorban. Az is igaz, hogy ez a kommunikáció tökéletesen beleillik abba a folyamatba, amelyet Balog Zoltán miniszter indított el ugyanazon a csatornán. A riporter azon kérdésére, hogy nem gondolja úgy, hogy azokat a pályázókat, akik kormányellenes demonstrációkat szerveznek, ki kellene zárni a pályázati rendszerből, a miniszter így felelt: egyetértek.

Kálomista erre reagált a műsorban, amikor azt kérte, emeljék fel a kezüket, akik már láttak Krétakör-darabot és tetszett nekik. 

Az erről szóló videó:

A Krétakör Facebook falán gyűlnek a képek, színházi emberek, nézők, akár külföldről is, sőt diákok is támogatásukról biztosítják Schilling Árpádot. A szelfizők között van Gryllus Dorka, Kulka János, Alföldi Róbert,  Aki nem tudott fotót küldeni, az vagy rajzolt vagy írt: "Két kezem a levegőben. Lábbal írok!" Kollégánk videót küldött:

További szelfik ennek a posztnak a kommentjei között, és a Krétakör falán. Ez pedig Kulka János felemelt kézzel.