A Nemzeti Múzeumé lesz Orbán hátitatyója

2014.04.11. 06:57 Módosítva: 2014.04.11. 08:10

A Nemzeti Múzeumba kerül Orbán Viktor legendás sporthátizsákja, amellyel külföldi útjain lehetett látni, írja a Blikk. A Nemzeti Múzeum legújabb korral foglalkozó munkatársai már korábban is kértek gyűjteményükbe személyes tárgyat a miniszterelnöktől, aki így a régi táskáját örömmel adta át nekik.

A hátizsákot rövidesen átveszi a múzeum, amely már korábbi állami vezetőktől, kormányfőktől is kapott különböző tárgyakat, de Orbán Viktortól ez lesz az első. A hátizsák eredetileg Orbán Viktor fiáé volt. Egyszer kölcsönkérte, és megszerette, mert minden elfér benne, végül nála is maradt – mondta régebben a Blikknek Orbán Viktor.

Orbán csütörtökön új hátizsákról tett fel fényképet a Facebook-oldalára, „Új ciklushoz új táska dukál" aláírással. Az új táskát maga rendelte Brazíliából.

A kormányfő ezzel maradt a hagyományoknál. A nyolc évig használt táskán a 2006-os németországi focivébé logója volt, az új pedig a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság egyik hivatalos terméke, ami 65 brazil realba, azaz körülbelül 6500 magyar forintba került.

Íme Orbán új kispajtása
Íme Orbán új kispajtása
Fotó: Facebook / Orbán Viktor