Dörner keresztet állíttat az Újszínházban

2014.04.24. 12:39

Keresztet állíttat Magyarország első Keresztény Színházi Fesztiválja alkalmából az Újszínház igazgatója, Dörner György, azzal a céllal is, hogy minden évben megemlékezzenek a legelső rendezvényről, írja az MTI. Nagy Kristóf fafaragó művész alkotását az esemény nyitónapján, május 16-án avatják fel a színházban.

"A fakereszt fontos jelképe az első magyar Keresztény Színházi Fesztiválnak és megtestesíti mindazt, amit a rendezvény képvisel" - áll a színház közleményében. "Célunk, hogy az Európában feledésre ítélt kereszténységet, keresztény kultúrát felélesszük a színház és a zene eszközeivel. Bízom benne, hogy az 1 méter 75 cm magas, tölgyfából készült alkotás méltó jelképe lesz a fesztiválnak, amely egyben az első lépés a hagyományteremtés útján" - közölte Dörner.

Az egyhetes rendezvénysorozaton formabontó produkciók és templomi előadások is láthatók, meghívtak egy madridi társulatot, emellett beszélgetések és koncertek is szerepelnek a műsorban. A programok két helyszínen, az Újszínházban és a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templomban zajlanak Böjte Csaba ferences szerzetes fővédnökségével, aki a nyitónapon a fakereszt felavatásán is részt vesz.