Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Működik a petrezselyem-marketing

2014.04.28. 12:58

Az egész magyar netet lázba hozta múlt héten a Zöld Szofi néven nyílt online petrezselyemshop. Na jó, talán nem az egészet, de sokat találgatták, hogy mi lehet a Zöld Szofi mögött.

  • Online drogüzlet, ez volt a legkézenfekvőbb, mert a honlapjuk viccei (diszkrét házhozszállítás, kupagyőztes termékek stb.) erre utaltak,
  • vagy valami nagy átverés, ami később derül ki.
  • Voltak, akik azt is elképzelhetőnek tartották, hogy tényleg petrezselymet fognak árulni.

Aztán kiderült, hogy ezeknél sokkal, de sokkal kevésbé érdekes a valóság. A Zöld Szofi egy színdarabot népszerűsít, amit a Budapesti Anarchista Színház mutat majd be május 8-án. Körülbelül erről fog szólni:

Hogy a tüdőbeteg nagypapa kezelésére összegyűjtsék a pénzt, a Szalai család elhatározza, hogy Nemzeti Dohányboltot nyit. Mindenüket pénzzé teszik, hogy kinyithassanak, ám az üzlet nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Uruguay-i nagynénjük tanácsára úgy döntenek, hogy marihuánát fognak árulni a dohányboltban.

A szereposztás tartogat pár érdekességet, a tüdőbeteg nagypapa és az uruguay-i nagynéni is Paizs Miklós lesz, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig az Együtt-PM-es, exmillás Juhász Péter alakítja majd. Utóbbival a Cink készített is egy rövid interjút, aki elmondta, hogy a hiteles megformálás kedvéért kért egy olyan hátizsákot, amilyen Orbánnak van. A bemutatóra már az összes jegy elkelt, a további előadásokra itt lehet jegyet rendelni