Különleges megoldással játszik Szegeden Depardieu

2014.05.22. 12:18

A Béres Attila rendezővel folytatott korábbi megbeszélések alapján különleges dramaturgiai megoldással áll a szegedi Dóm tér színpadára Gérard Depardieu, akit Napóleon szerepében láthat majd a közönség Kodály Zoltán Háry János című daljátékában augusztus elején - közölte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. Gérard Depardieu franciául szólal majd meg a színpadon, a császár mondatait a történetbe beépített tolmács fordítja majd magyarra, írja az MTI.

A színész a tervek szerint az augusztus 1-jei bemutató előtt röviddel csatlakozik majd a daljátékot színpadra állító társulathoz, a próbafolyamatban egy másik színész helyettesíti. Gérard Depardieu szegedi fellépésének pontos részleteiről később egyeztetnek majd.

Az augusztus 1-jei premier mellett a következő napon is színpadra kerülő daljátékban magyar színészek lesznek Gérard Depardieu partnerei. A nagyotmondó obsitos szerepét Homonnay Zsolt; apját, az öreg Háry-t a nemzet színésze, Király Levente alakítja. A tavaly a Leányvásár Lucyjeként színpadra lépett Bordás Barbara Örzsét, Háry mátkáját játssza.

Újra láthatja a szabadtéri közönsége Bodrogi Gyulát: a nemzet színésze Ferenc császár szerepében lép színpadra. Feleségét Sáfár Mónika alakítja majd. Gálvölgyi János is visszatér Szegedre, ő Ebelasztin báró alakját ölti magára. Soha nem állt még a Dóm téri színpadon Szabó Győző, aki most Burkus silbak szerepében mutatkozik be. Mária Lujzát Bucsi Annamária játssza, császári kocsisként Bede Fazekas Csabát, Krucifix generális szerepében pedig Vasvári Csabát láthatja majd a közönség.

Az előadásra 3300 és 11800 forint közötti áron lehet jegyeket venni.