Sherlock Holmes-tárlat nyílik Londonban

2014.05.23. 09:13 Módosítva: 2014.05.23. 13:11
Sir Arthur Conan Doyle detektívjének szenteli októberben nyíló új tárlatát a Museum of London. Ez az első alkalom, hogy az intézmény teljes kiállítást épít egy kitalált figurára.

Alex Werner, a tárlat vezető kurátora szerint a mai napig akadnak olyanok, aki szerint Sherlock Holmes valós személy volt. A karakter még sosem volt ennyire népszerű, köszönhetően a BBC Sherlock című sorozatának, amin keresztül újabb nemzedék ismerkedik meg a zseniális detektívvel. 

A Sherlock Holmes - The Man Who Never Lived and Will Never Die (Sherlock Holmes - Az ember, akik sosem élt és sosem hal meg) című kiállítás a karakter megszületésének történetétől a detektív figurájára épülő színházi, televíziós és mozis produkciókig mindent bemutat, ami Holmesszal és hű társával Watson doktorral kapcsolatos. 

A tárlat október 17-én nyílik és jövő április 12-én zár maj be. A kiállított tárgyak között a múzeum hatalmas gyűjteményéből származó viktoriánus kori kosztümök és műtárgyak - köztük egy 19. századi fecskendő - mellett helyet kap az a kabát is, amelyet Benedict Cumberbatch visel a Sherlock című sorozat címszereplőjeként.