Kerényi szerint semmi baj nincs a buzizással

2014.05.28. 11:18
Egy ma reggeli interjúban tovább homokosozott. Deutsch Tamás kiakadt, Orbán Viktor hallgat.

Fiala Jánosnak adott szerda reggel interjút Kerényi Imre a Rádió Q adásában, ahol nem kért bocsánatot a buzizásért, sőt, még rá is erősített egy kicsit. Szerinte nincs miért bocsánatot kérnie, és ezt jelzik „az utcán a tömegek is” akik nem fújolnak, hanem tapssal ünneplik őt. Fiala Jánosnak elmondta, a Keresztény Színházak Fesztiválján elmondott beszédéből egy félrevezető, manipulatív szöveget vágtak össze, de ettől függetlenül véleménye nem változott.

Mint ismert, Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott az ominózus színházi fesztiválon harcra szólított fel a nemzetközi „buzilobbi ellen”, ami szerinte a filmvilágot irányítja. A beszéd miatt többen felszólították Orbán Viktor miniszterelnököt – többek között nyílt levelében Kulka János is –, hogy határolódjon el Kerényitől, ez azonban a mai napig nem történt meg.

A mai interjú alapján valószínűleg nem is fog, hiszen a Rádió Q-ban Kerényi elmondta, szerinte nem lehet közpénz az azonos neműek szerelmének reklámozásában. „Én úgy nőttem fel homoszexuális professzorok között, hogy ez nem volt téma közöttünk, magánügy volt” – mondta a műsorban. Hozzátette, hogy szerinte a homoszexuális emberekben túl nagy a magamutogatásra való hajlam, erre példa Conchita Wurst esete is, és ez ellen a heteroszexuálisoknak védekeznie kell. „A heteroszexuális reprodukálja magát, a homokos nem; így működik a világ" – tette hozzá a velős végkövetkeztetést. Szerinte a homoszexuálisoknak „szemérmesebben kellene művelniük a műfajt”, majd a miniszterelnök megbízottja sajnálatát fejezte ki, amiért Kulka belekeveredett ebbe az ügybe.

A műsorban Kerényi természetesen a színészképzést is kifogásolta, hangsúlyozva, hogy az nem olyan, amilyet ő szeretne. A múlt heti rendezvényen Kerényi ellenegyetem szervezésére szólított föl, és ismét elsütötte híres poénját, miszerint ha ő lenne az alkirály, minden pénzt elvenne a Színművészeti Egyetemtől.

Kerényi Imre melegek elleni kirohanása ellen már felemelte a szavát Kulka János, A Magyar Színházi Társaság – akik Kerényi leváltását kérik –, a Színház- és Filmművészeti Egyetem elsőéves dramaturgjaielhatárolódott tőle Vidnyánszky Attila is, ma reggel pedig Deutsch Tamás akadt ki a Twitteren. „Kerényi Imrével nem stílusproblémák vannak. Kerényi Imre állításai elfogadhatatlanok. Amit mondott, nettó gyalázat. Ő kérte, hát: Megírom” – közölte Deutsch.

Aki még semmit nem reagált: Orbán Viktor.

A Labrisz Egyesület szerdai közleménye Kerényi Imréhez

Mélyen tisztelt Kerényi Imre!

Rendkívüli érdeklődéssel hallgattuk  a Keresztény Színházi Fesztivál beszélgetéssorozatát, melynek keretében Ön nívós és ékes beszéddel bilincselte le közönségét, közte bennünket. Kíváncsiságunkat ugyancsak felkeltette a buzipropaganda mibenlétéről és tevékenységéről szóló fejtegetése.

Engedje meg, hogy szerény személyünket bemutatni bátorkodjunk. Mozgóképesek lennénk, akik jót leltek és megfilmesítették. Filmünk tisztelettel és szeretettel mutatja be hőseit, a Kádár-korszak buzeránsait. Tudatjuk, hogy dokumentáris filmünkhöz állami támogatást nem kaptunk, erőforrásaink kifogytak. Ezen sajnálatos okoknál fogva széleskörű ismeretei a buzilobbi elérhetőségét illetően nagy segítségünkre lennének.

Örömünkre szolgálna, ha mielőbb kapcsolatba lépne velünk. Tisztelettel kérjük, elektronikus levélben üzenje meg nekünk a buzilobbi építő embereinek elérhetőségét.

Üdvözlettel,

A Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák stábja