Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Lovasi: Áldozatául estem egy gyönyörű leánynak

2014.06.04. 15:55

Lévai Balázs: Lovasi – Idáig tudom a történetet címmel írt könyvet: Lovasi magyar hangjaként egyes szám első személyben mondja el az utóbbi húsz év egyik kiemelt alakjának életét. A könyvet forgatva az látszik, hogy iszonyú sok beszélgetés és háttérinterjú segítette Lévait összerakni Lovasi életét, illetve Lovasit magát. 

Lovasi a kertjében fröccsök között beszélt nekünk nőkről, eltört szemüvegekről és hogy hogyan kell 50 emberből többet csinálni egy koncert alatt.

Lovasi: Áldozatául estem egy gyönyörű leánynak

Lovasi kénytelen volt szembenézni saját életével az utóbbi másfél évben, ha már barátja, a könyv szerzője, Lévai Balázs belerángatta az önéletrajzi könyvbe. „Nem jó érzés, hogy az ember életét be lehet csomagolni 400 oldalba” – mondta a kedd esti könyvbemutatón. Az Idáig tudom a történetet Lovasi életét meséli, és így a Kispál és a Borzét is, sőt valamennyire a rendszerváltás Magyarországáét is. Lovasi a könyv előszavában arról beszél, hogy ő annyira elviselhetetlen, hogy nem barátkozna magával.  A Kispál és a Borz sikereiből elsősorban a dalszövegek lettek kiemelve: a hátsó borítón Nyáry Krisztián komoly kortárs költőnek nevezi Lovasit.