Valér
-2 °C
0 °C

Lovasi: Áldozatául estem egy gyönyörű leánynak

2014.06.04. 15:55

Lévai Balázs: Lovasi – Idáig tudom a történetet címmel írt könyvet: Lovasi magyar hangjaként egyes szám első személyben mondja el az utóbbi húsz év egyik kiemelt alakjának életét. A könyvet forgatva az látszik, hogy iszonyú sok beszélgetés és háttérinterjú segítette Lévait összerakni Lovasi életét, illetve Lovasit magát. 

Lovasi a kertjében fröccsök között beszélt nekünk nőkről, eltört szemüvegekről és hogy hogyan kell 50 emberből többet csinálni egy koncert alatt.

Lovasi kénytelen volt szembenézni saját életével az utóbbi másfél évben, ha már barátja, a könyv szerzője, Lévai Balázs belerángatta az önéletrajzi könyvbe. „Nem jó érzés, hogy az ember életét be lehet csomagolni 400 oldalba” – mondta a kedd esti könyvbemutatón. Az Idáig tudom a történetet Lovasi életét meséli, és így a Kispál és a Borzét is, sőt valamennyire a rendszerváltás Magyarországáét is. Lovasi a könyv előszavában arról beszél, hogy ő annyira elviselhetetlen, hogy nem barátkozna magával.  A Kispál és a Borz sikereiből elsősorban a dalszövegek lettek kiemelve: a hátsó borítón Nyáry Krisztián komoly kortárs költőnek nevezi Lovasit. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!