George R.R. Martin 4,5 millió forintért bárkit megöl

2014.06.06. 13:56
A Trónok harca tévésorozat eredetijét, a Tűz és jég dala-ciklust jegyző író bejelentette: aki 20 000 dollűárral támogat egy neki kedves, farkasmentő alapítványt, azt beleírja a következő könyvébe, és különös kegyetlenséggel ki is nyírja benne.

Az író videóüzenetben intézett felhívást a rajongókhoz, hogy adakozzanak az igen hosszú nevű, Wild Spirit Wolf Sanctuary and Food Depot nevű alapítványnak, ami Santa Fe városában működik, és farkasok, valamint dingók megmentésével foglalkozik. Eddig 60 példányt sikerült biztonságba helyezniük, köztük egy kilenctagú falkát, melynek tagjait a regényekben egymással hadakozó nemesi házak után nevezték el.

A legtöbbet, 20 000 dollárt (4,5 millió forint) adományozó jelentkező megválaszthatja karaktere foglalkozását  (szajha, mester, földműves, lovag, stb.), de a halálnemet nem - azt Martin találja ki, de azt ígéri, legalább olyan kegyetlen lesz, mint a harmadik kötet Vörös nász néven elhíresült mészárlása volt.

Aki nem tud, vagy nem akar ennyit rászánni a dologra, az sem jár rosszul: a neve akár már egy dolláros adománnyal is bekerül egy sorsolásba, amin a rezervátumot az égből megtekintő helikopteres túrát lehet nyerni (Martin társaságában), de a nyeremények között van dedikált Westeros-térkép és Martin egyik legendás sapkája is.