Valér
-1 °C
0 °C

Elviszik az étteremből a legnagyobb Picasso-művet

2014.06.12. 20:11 Módosítva: 2014-06-12 20:15:24

Hosszú vitát követően eldőlt, hogy múzeumba kerül az Egyesült Államokban őrzött legnagyobb Picasso-mű, amely eddig a híres Four Seasons étteremben volt látható New Yorkban - értesült a The New York Times csütörtökön.

A nonprofit csoport, amely az 1919-ben készült alkotás tulajdonosa, csütörtökön közölte, hogy a festő Le Tricorne című munkája a New-York Historical Society nevű múzeumba kerül.

Az 5,8-szor 6 méteres tabló 1959 óta látható a Four Seasons étteremben, a Seagram Buildingben, amelynek tulajdonosa, Aby J. Rosen nemrég azt mondta, a művet el kell távolítani, hogy fel tudják újítani a mögötte lévő falat.

A kép gazdája, a Landmarks Conservancy erre beperelte az étterem tulajdonosát, így akarta meggátolni, hogy elmozdítsák helyéről a 95 éves, és kora miatt törékeny állapotúnak ítélt képet.

A felek végül megállapodtak abban, hogy a Landmarks Conservancy elviszi a festményt, amely így 25 háztömbnyivel arrébb költözik jelenlegi helyétől, és a múzeum második emeleti galériájába kerül.

Rosen beleegyezett abba, hogy állja a kép megtisztításának és restaurálásának, valamint költöztetésének aprólékos és odafigyelő munkát igénylő költségeit.

A Landmarks Conservancy köszönetet mondott a múzeumnak, hogy befogadja Picasso nagyméretű művét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!