Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két igazgatója lehet a Műcsarnoknak

2014.06.13. 15:05
Az MMA meghívásos pályázatot hirdet.

A Műcsarnokot irányító Magyar Művészeti Akadémia kettős vezetői struktúrában, egy művészeti és egy gazdasági igazgatóval képzeli el az intézmény működtetését, értesült a Válasz.hu. 

Az akadémia meghívásos pályázatot ír ki, amire gazdasági vezetőnek a Műcsarnokot jelenleg is megbízott ügyvezetőként irányító Medgyes Piroskát, művészeti vezetőnek pedig az építészeti szalon kurátorát, Szegő György építész, látvány- és díszlettervezőt, művészeti írót, egyetemi tanárt hívták meg. A Válasz szerint ha érvényes pályázatot adnak be, ősztől már ők irányíthatják a Műcsarnokot.

A Műcsarnok dolgozói  (Andorka Tímea vezető grafikus, Boros Lili kurátor, Csejdy Réka sajtóreferens, Fazakas Réka kurátorasszisztens, Készman József vezető kurátor, Kondor-Szilágyi Mária  kurátorasszisztens, Murka Ilona programszervező, Philipp Helga kommunikációs munkatárs, Rockenbauer Zoltán tudományos munkatárs, Rózsás Lívia kurátor, Tulipán Zsuzsa kurátorasszisztens, Wirth Imre olvasószerkesztő, Zsinka Gabriella kurátorasszisztens) tavaly októberben nyílt levelet írtak, amiben az intézmény tulajdonosváltása ellen tiltakoztak, két hónappal azután, hogy Gulyás Gábor, a Műcsarnok akkori igazgatója lemondott.