Bulizós fesztivált szerveznek keresztényeknek Vajtán

2014.07.22. 18:21
CrossSound néven szerveznek keresztény fesztivált Vajtán augusztus 1-3 között. Lesznek külföldi fellépők, reggeli imádkozások, de alkohol nem.

A három napos programsorozat célja, hogy egy olyan hiánypótló, fiatalos és modern fesztivál valósuljon meg, amely a különböző magyarországi egyházak ifjúságának kínál egy, a megszokottól eltérő fesztiválélményt - írják a szervezők.

A rendezvény nevében a "Cross" szó  részben a nemzetköziségre és a felekezetköziségre, részben a különböző művészeti ágak találkozására, illetve a keresztre, mint szimbólumra utal.
A fesztivál „A szabadságra hangol” szlogent kapta, mely szerintük arra utal, hogy a kereszténység "nem csupán vallás, hanem egy életstílus, amelynek nagyon is része lehet a felszabadult szórakozás, a művészetek élvezete, a fiatalokat jellemző életigenlés".

"Egy új generáció nőtt fel a keresztények körében, amely hitét már más módon is képes megélni, és akár a fesztiválkeretek között is szeretné azt a szabadságot megtapasztalni, ami hitük szerint minden embernek megadatott. Ehhez kínál kiváló lehetőséget a CrossSound, mely ellentétben a legtöbb rendezvénnyel, alkohol árusítása nélkül kínál teljes fesztiválélményt" - így a szervezők.

A rendezvény egy állandó színpaddal, öt állandó művészeti helyszínnel, és több mint 90 különböző programmal debütál. Lesznek hazai és külföldi előadók. Fellép a Superhero band Angliából, a Young and Free Hollandiából és a norvég Jesus Loves Electro. A külföldi fellépők jelentős része olyan együttesek, amelyek még sosem jártak Magyarországon, bár nemzetközi szinten elismertek.

A Bellarive videóüzenete

A szervezők szerint valahogy így kell elképzelni egy ilyen bulit:

Reggeli imaalkalom a harmatos fűben, közös reggeli a szomszéd sátorral, majd induljon a nap: táncórán felébredni, kongaórán ütni-vágni, graffitizni ahogyan sose gondoltad volna, egy gyros a haverokkal, egy jó kávé az El Mondo-ban, majd kis szundi a Csillagerdő függőágyaiban. Délután foci a gyülis arcokkal, majd irány a kisszínpad, ahol kedvenc magyar zenekaraid dicsérik Istent, szünetben limonádéivó verseny, egyensúlyharc a slackline-on, s már nyílik is a nagyszínpad, ahol hajnalig bulizhatsz a legjobb külföldi és magyar bandák zenéjére, nem az italtól, de a Lélektől ittasan!  Találkozz fiatalokkal mindenféle magyar, határon túli és külföldi felekezetből, beszélgess, imádkozz, ismerkedj, sétálj hajnalig Vajtán!