Menekülnek a nézők Vidnyánszky Nemzetijéből

2014.08.15. 08:31
Alföldi Róbert tavaly nyáron távozott a Nemzeti Színház élőről, és a nézők sem sokáig maradtak Vidnyászkynál: 40 ezer néző, azaz a teljes nézőszám harmada nem kíváncsi az új rezsim színházára.

Alföldi leköszönése előtt a jegypénztáraknál hosszú, tömött sorokban, órákat vártak az emberek arra, hogy valamelyik utolsó előadására jegyet vehessenek. Bezzeg az új igazgató, Vidnyánszky Attila alatt már korántsem ilyen lelkesek, írja a Hír24.  Az online portál kikérte Alföldi utolsó évadának, illetve Vidnyánszky Attila első évadának nézőszámait, és szépen összevetette őket, majd csodálkozott egy sort. 

Alföldi utolsó évada, tehát a 2012/2013-as, 129 ezer nézőt hozott, míg Vidnyánszky első évada csak 88 ezer nézőt érdekelt. Ezek szerint a színház egyik évről a másikra nézői harmadát vesztette el. A Hír24 nem akart elfogult lenni, így azt is megnézték, milyen számokat hozott Alföldi első évada, így a két újoncszezont is összevetették. Az eredmény így sem sokkal jobb, mármint Vidnyánszkyra nézve: a különbség ebbe az esetben 26 ezer fő, Alföldi javára, hiszen a 2008/2009-es évadban 115 ezer néző volt kíváncsi az előadásokra.

A Vidnyászky Attila vezette Nemzeti Színház előadásairól, a Johanna a máglyánról itt, a János vitézről pedig itt lehet elolvasni az Index véleményét.