Állami kitüntetést kapott Vidnyánszky Attila édesanyja

2014.08.21. 19:52

"A kárpátaljai magyar nyelvű oktatás és nevelés területén végzett kiemelkedő pedagógusi tevékenysége, valamint a kárpátaljai magyar gyermekszínjátszás terén végzett több évtizedes elkötelezett és eredményes munkája elismeréseként" Vidnyánszky Éva nyugalmazott pedagógus részére a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adományozta Áder János államfő.

A legutóbbi állami kitüntetésekről a csütörtöki Magyar Közlönyben lehet olvasni. A Nemzeti Színház igazgatójának édesanyját érintő határozatot a Hvg.hu vette észre. A lap idézi a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapját, amely szerint a Magyar Arany Érdemkeresztet olyan magyar és külföldi állampolgárok kaphatják meg, akik a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kimagasló, példamutató tevékenységet végeznek.

A kitüntetésről szóló határozatot augusztus 10-én írta alá Áder János, és augusztus 12-én ellenjegyezte Orbán Viktor, aki a díjazottakat előterjesztette a kitüntetésre.