Öt bemutatót tervez a Centrál Színház

2014.09.08. 17:06

A hétfői évadnyitó társulati ülést olvasópróba követte: elindultak a Broadway felett az ég című új magyar musical próbái. Kiss Márton és Baráthy György új darabját november 7-én mutatja be a színház a Kisszínpadon. A darab zenéjét Darvas Ferenc szerezte, a produkcióban Botos Éva, Cserna Antal, Szilágyi Csenge, Papp János, Borbás Gabi és Rada Bálint szerepel.

Szeptemberben a Kisszínpadon a Nézőművészeti Kft. előadását láthatja a közönség: Parti Nagy Lajos Bivaly-szuflé című krimi-komédiáját szeptember 23-án tűzik műsorra először a Centrál Színházban. A főszerepekben Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Kovács Krisztián és Katona László látható. Ezt október 4-én Emmanuel Robert-Espalieu A hal nem hal bele című groteszk játéka követi majd, szintén a Kisszínpadon.

Az évad első nagyszínpadi bemutatója november 28-án lesz: egy Broadway- és West End-siker, David Lindsay-Abaire Jó emberek (Good people) című keserű komédiája érkezik a Centrál színpadára. A főszerepet Básti Juli alakítja, további szerepekben Szervét Tibor, Parti Nóra, Pokorny Lia, Rada Bálint és Szabó Éva látható. Az előadást Puskás Tamás rendezi.

A Kisszínpadon 2015. január 16-án Martin McDonagh Leenane szépe című színdarabját mutatják be. Az előadás főszerepeiben Pogány Judit, Pokorny Lia, Schmied Zoltán és Rada Bálint látható, a darabot Gigor Attila állítja színpadra. Szintén a Kisszínpadon láthatja a közönség John Fowles A lepkegyűjtő című thrillerét 2015. márciusának végén. A produkciót Horgas Ádám rendezi, Ágoston Katalin és Bereczki Zoltán szereplésével.