Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Adománnyal segíti az öngyilkos ápolónő családját a haláláért felelős ausztrál rádió

2014.09.15. 11:45
Ötszázezer ausztrál dollárral (110 millió forint) támogatja a két évvel ezelőtt öngyilkosságot elkövető brit ápolónő családját az az ausztrál rádióállomás, amelynek lemezlovasai 2012 decemberében bizalmas orvosi információhoz jutottak Vilmos herceg várandós feleségének állapotáról a cambridge-i hercegnőt kezelő londoni kórház megtévesztett személyzetétől.

A Southern Cross Austereo cég, a Sydneyben sugárzó 2Day FM zenerádió anyavállalata a néhai Jacintha Saldanha ápolónő családja által létrehozott alapítványt támogatja az összeggel, írja a The Daily Telegraph

2012 decemberében az első gyermekével várandós Katalin hercegnét három napig kezelték a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházban, hirtelen támadt heveny terhességi rosszullétei miatt. A zenerádió két lemezlovasa, Melanie Greig és Michael Christian felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

A telefonhívásra válaszoló ápolónő, Jacintha Saldanha - abban a hitben, hogy valóban a brit uralkodóval és fiával beszélt - továbbkapcsolta a hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak. A hívást a rádióállomás rögzítette és leadta. Az indiai születésű, kétgyermekes Saldanha három nappal később felakasztotta magát a szállásán.

Melanie Greig a múlt hét végén könnyeivel küszködve kért bocsánatot Saldanha családjától a tragédiában játszott szerepéért. "Teljes szívemből sajnálom, ami történt. Ez a tragédia végig fogja kísérni az egész életemet és örök emlékeztetőként fog szolgálni."