Demokrata romantikára számítunk a hétvégén

2014.09.19. 18:24
Újabb hétvége, újabb partiajánló. Akár még a szabad ég alatt is kiélvezhetjük az utolsó napsugarakat, de ha fázósak vagyunk, éjszakára már behúzódhatunk a klubok mélyébe, ahol horror és erotika, valamint demokrata romantika várja a bulizni vágyókat.

Tajgetosz Kemping (péntek)

A Bounce a frissen felújított Toldiban indítja a buliszezont, ahol nemcsak új hangrendszer, hanem a DIY-house egyik legszórakoztatóbb és legjópofább figurája, Heatsick várja az elektronikus zene barátait. A név alatt rejlő Steven Warwick brit ugyan, de Berlinben él és nyer további inspirációt. Heatsick élő műsorral készül majd a fellépésre, amelyeket olykor akár három órán keresztül is húz. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Klipvetítéssel és Egy rongy a szíved helyén című kislemezének bemutatójával készül a Yellow Spots tagjaiból kinőtt Gutting Revue zenekar. Az új EP-n továbbra is Aberrált Atya szellemes szövegei keverednek psychobilly zenei aláfestéssel, az anyag alapján egyaránt tájékozódhatunk a Tajgetosz kempingről vagy a demokrata romantikáról, a zárószám viszont nem saját szerzemény, hanem Cseh Tamás csodálatos Budapestje. Előzenekar a Csermanek Lakótelep és az Új Látásmód Fúzió. Péntek, 21:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

"Agyzsibbasztóan fasza" – írtuk alternatív dalversenyünkben, A Számban a Fran Palermo zenekarról, amelynek énekese, Henri Gonzalez, mielőtt ismét elhagyná az országot, akusztikus műsorral búcsúzik majd magyar rajongóitól és barátaitól. A gitárján kívül szájharmonikát és lábdobot is hoz magával, a koncert után pedig a város elsőszámú indie-klubjában dj-zik majd a Reptilia bulisorozat vendégeként, ahol szettjével a Primal Scream zenekar nemrég elhunyt tagjára, Robert 'Throb' Youngra emlékezik majd. Péntek, 20:30, PRLMNT (Budapest, VI. kerület, Teréz körút 62.) // Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Önálló estet tart az idén indult és a minőségi magyar elektronikus zenére specializálódott HAANG, amelynek célja, hogy tehetséges és feltörekvő producereket ismertessen meg a közönséggel. Négy bátran kísérletező előadó is fellép majd: játszani fog Percut, Utero, DirekTorz és Modeo is. Régi jazz, mélytechno, sci-fi disztópiák és álomszerű hangképek. Péntek, 22:30, Kontra Klub (Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.)

Erotikus horror (szombat)

Már hat éve dübörög az Instant, amit a személyzet maratoni bulihétvégével ünnepel. Már a hét közepétől zajlanak a programok, több külföldi fellépő is játszik majd: Synkro és Ital Tek után a londoni Om Unit zenél majd, aki a jungle, a footwork és a hip-hop nagy megszállottja, aki ebből a hármasból biztosan nagy bulit gyúr majd. Néhány magyar is a segítségére lesz ebben, például A Számot megjárt Zomblaze és Iamyank is, úgyhogy biztosan nem panaszkodhatunk majd. Szombat, 23:00, Instant (Budapest, VI. kerület, Nagymező utca 38.)

Hallottak már török darkwave-et? Még mi sem sűrűn, ezért is tűnik jó választásnak a bursai She Past Away nevű duó szombat estére. Zenéjükre állítólag nemcsak a nagy elődök – a Sisters Of Mercy, a Joy Division, a DAF és a Cure – volt nagy hatással, hanem a hetvenes és nyolcvanas évek erotikus horrorfilmjei is. Előttük pedig hogy hogy nem egy magyar, Cure-feldolgozásokat játszó csapat, a Pornography játszik majd. Szombat, 20:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

Néhány nyári fesztiválon már el lehetett csípni, Budapesten azonban még nem láthattuk Németh Juci (Anima Sound System,  Budapest Bár, Nemjuci) és Matisz Flóra lányduóját, a Hey Honey-t. Viszonylag sokat árul el a párosról, hogy első koncertjüket a Lovasi András által megálmodott Fishing on Orfű fesztiválon adták. A szervezők karakteres női hangot ígérnek, gépi alapok és loopok nélkül. A koncert után a BalconyTV budapesti kiadásának néhány fellépője áll majd a lemezjátszók mögé: például Polgár Odett, Halott Pénz, Hangmás Endre a Polar Dear, és még néhányan. Szombat, 22:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Ha jót akar enni és inni, akkor mindenképp keresse fel a kéz a kézben járó Főzdefesztet és Street Food Showt az Andrássy út talán legszebb szakaszán, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között. Ne ijedjen meg, nem az autók között kell majd szlalomoznia egy jó belga sörrel és egy pastramival egyensúlyozva, hiszen az autómentes nap alkalmából az egész Andrássy utat lezárják majd. Szombat: 10:00 – 23:00; vasárnap: 10:00 – 18:00, Budapest, VI. kerület, Andrássy út

Fűben hempergés sárkányokkal (vasárnap)

És ha még ennyi nem lenne elég a kulináris élvezetekből, akár a város más pontjain is folytathatjuk a dőzsölést: a Városligetben, a Vajdahunyadvárnál rendeznek Hal- és Vadfesztivált, a Duna másik partján, a budai várban pedig Édes Napokat tartanak, sok-sok csokoládéval, édességgel, süteménnyel és fagylalttal.

Ha azonban semmi kedvünk a hétvégét is a városban tölteni, akkor irány Zebegény, ahol a Sárkányfesztivál tartogat kellemes kikapcsolódást a családoknak. A sárkányeregetésen kívül lesz majd többek között levegőből fotózás, fűben hempergés, sárkánykonyha és zene is. A légmozgásról az időjárás gondoskodik majd.