Új Harry Potter-novellákat írt J.K. Rowling

2014.10.31. 21:10
Új Harry Potter elbeszélések jelentek meg J.K. Rowlingtól az írónő honlapján. Az egyik novella Dolores Umbridge-ről, a regények egyik legellenszenvesebb szereplőjéről szól. Kiderül róla egy nagy titok.

J.K. Rowling nyíltan beszélt arról, hogy Umbridge karakterét utálja a legjobban a saját maga által létrehozott fantáziavilágban. Dolores Umbridge a Harry Potter és a Főnix Rendje című regényben jelenik meg először. A sötét varázslatok kivédésének tanáraként és a mágiaügyi minisztérium tisztségviselőjeként is feltűnik a Roxfortban. 

"Umbridge irányítás, büntetés és fájdalomszerzés iránti vágya - amelyet a rend és törvény nevében él ki - ugyanolyan visszataszító, mint Voldemort nagyúr leplezetlen kiállása a gonosz mellett" - idézte Rowlingot a BBC. Az írónő azt is elárulta, hogy Umbridge karakterét valóságos személyről mintázta. 

Elmondása szerint egyszer egy nővel kellett megosztania irodáját, aki szerette a bolyhos kiscicák képeit, a modorosságot, a hajlongást és az alulméretezett retikülöket - akárcsak Umbridge figurája a regényekben. A mintául szolgáló nő, Rowling szavaival "a halálbüntetés legbigottabb és legutálatosabb bajnoka volt". "Már többször is megfigyeltem életem során, hogy a mézesmázos ízlés kéz a kézben tud megjelenni a legszívtelenebb látásmóddal" - mondta Rowling. 

A nem túl hosszú, 1700 szavas írásból az is kiderül, hogy Umbridge félig mugli, azaz varázstalan származású. Ez azért fontos, mert a regényekben a hatalmi pozícióban lévő Umbridge sok muglit azzal a váddal zárat a hírhedt Azkaban börtönébe, hogy azok varázserőt lopnak a varázslényektől. 

Az elbeszélések, köztük az Azkabani börtönről szóló történet, pénteken jelentek meg a Pottermore internetes portálon.  • Hírek
  • Hírek