Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Az Oscarért verseng egy magyar rajzfilm

2014.11.06. 01:06

Bekerült az Oscarért versengő  legjobb tíz animációs rövidfilm  közé Bucsi Réka Symphony no. 42 című alkotása.  Ez a lista még nem az, amire a végleges zsűri fog szavazni, mert ők csak öt filmből választanak majd.

A film már rengeteg fesztiválon rengeteg díjat nyert. Az animáció egy sok helyszínes utazás a Föld körül, nincs igazi sztori, hanem sok-sok hangulatkép, az ember, az állat és a környezet viszonya - de egyáltalán nem kell félni tőle, ezzel a teaserrel belepillanthat a rövidfilmbe.

Symphony no. 42 - teaser from Reka Bucsi on Vimeo.

Symphony no. 42  elég rendhagyó animáció, 47 lazán kapcsolódó, furcsa és szürreális jelenetből áll, ezek némelyike szórakoztató, némelyike meghökkentő. "Számomra jelentős kérdéseket vet fel a film, de szerintem komoly dolgokról nem igazán érdemes komolyan beszélni. Igyekszem valahol középen billegni, félmosolyra törekszem." - mondta az Indexnek korábban a rendező. És hogy miért pont 47? "Erre nincs okos válaszom. Azért 47, mert ez az a jelenetszám, amin keresztül úgy éreztem, hogy ki tud bontakozni a film univerzuma és mondanivalója. 47 megfigyelés ember és környezetének irracionális kapcsolatáról."