Mindent a szemnek, mindent a kéznek!

2014.11.07. 18:09
Mivel a novemberi tavasz szabadnapjait bűn lenne otthon tölteni, az Index most is összeszedte, merre érdemes pörögni a hétvégén. Lesz pisikakipunk, nemzetiitalbolt-buli, mogyorós csoki és adventi hangulat, illetve fellépnek kedvenc előadóink, de megcsodálhatjuk a szerelmes Radnótit is akár. Egy biztos: jó világ lesz. Programajánló.

Színházi menüvel a nemzetközi részegségig (péntek)

Nálunk mutatta be első nagylemezét a remek Middlemist Red zenekar, akik nemcsak dalversenyünket, A Számot nyerték meg, hanem a Deezer globális tehetségkutatóját is. Este lemezbemutatót tartanak, fellép velük a brit Disraeli Gears is, akik először zenélnek majd a szigetországon kívül. A koncertek után a buli a Beat on the Bratben folytatódik, ahol a Middlemist Red tagjai is dj-znek majd. Péntek, 19:30, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

A szigetes bulija után dj-szettel tér vissza hazánkba a sokáig a dubstep megmentőjeként emlegetett Mount Kimbie. A Dominic Maker és Kai Campos alkotta brit producerduó 2010-es debütalbumával valósággal leigázta a világot, imádta a szakma, a Sun és a Vice magzinok pedig például maximális pontszámmal értékelték a korongot. Előttük a szintén Index-kedvenc Iamyank élőzik majd. Péntek, 23:00, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

A Bounce ezúttal a Clevelandből New Yorkba igazolt Galcher Lustwerket látja vendégül, aki menő és szabadfogású elektronikát játszik. A White Material kiadót képviselő fiatalember bátran nyúl a raphez, a hip-hophoz, az r'n'b-hez, de még a legalpáribb technóhoz is. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Nagyot ünnepel és arcleszakító bulit ígér a Színház- és Filmművészeti Egyetem. A kiöltözős buli szervezői olcsó italárakkal, beerponggal, dj-kkel, valamint kétféle menüvel – filmessel és színházassal – csalogatnak. Előbbi két vodkát és egy sört takar, utóbbi a korsón kívül két viszkit rejteget. Ha minden jól megy, még Csoki bácsi is kicsípi magát. Péntek, 20:00, Körlet Terasz (Budapest, IX. kerület,  Üllői út 45-51.)

~ SZFE SUIT UP DÍNOM DÁNOM ~

Az országvezetés rendeleteire reagálva Nemzeti Italbolt Bulit tartanak a Vittulában, ahol Erdődy Kristóf kiállításmegnyitóján kívül lesz még meglepetés-performance, utána vetítés, fellép a Szentcsalád Oral Orchestra, majd kétfelvonásos buli következik: az első rész címe "A hosszúlépéstől a pálinkáig", a másodiké pedig "A hazai piálástól a nemzetközi részegségig". Mindenkit csak üres poharakkal várnak. Péntek, 20:00, Vittula (Budapest, VII. kerület, Kertész utca 4.)

Mogyorós csoki és adventi hangulat (szombat)

Remek napjuk lesz a gémereknek, hiszen az első születésnapját ünneplő Insert Coin Egyesület és az immár ötéves IDDQD blog összehord egy rakás játszható kütyüt az Ataritól a Super Nintendón át egészen a GameCube-ig, amiken természetesen játszani is lehet majd. "Mindent a szemnek, mindent a kéznek!" – üzenik a Sör & Pixel szervezői. Sőt, otthonról is lehet hozni veterán gépeket, és büszkélkedni velük – áram és tévé lesz hozzájuk. Szombat, 17:00, A Grund (Budapest, VIII. kerület,  Nagytemplom utca 30.)

Acid Pauli mostanság egyáltalán nem turnézik, alig vállal bulikat, csak a haverjainak lép fel kis berlini kocsmákban, vagy óriási fesztiválokon, mikor melyikhez van épp kedve, most mégis Budapestre jön, és egy durván háromórás szettel lepi meg a magyar közönséget. A fellépésnek otthont adó Toldi klubot állítólag valóságos adventi hangulat szállta meg, miután kiderült, hogy Acid Pauli tényleg náluk játszik majd. Szombat, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

A szomorú, szakállas férfiak és kockás ingek bánatos világát hozza ez a Frisco emo-bulija, ahol a műfaj elmúlt két évtizedének legszívszorítóbb számai szólnak majd – Jawbreaker, Cap'n Jazz, Weezer, Get Up Kids és a többiek. Csak semmi Tokio Hotel! :((( Szombat, 22:00, Frisco Kocsma (Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 11.)

Szinte hihetetlen, de negyedévszázados lett a pisikakipunk legendás hazai helytartója, a Prosectura, akik a Rohamban születésnapi koncerttel ünneplik a jubileumot. Előttük a Kissné Sztropacsek Gizella Emlék És Meglepetés Zenekar játszik majd. Jegyek már csak a helyszínen, limitált példányban kaphatóak! Szombat, 20:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dogány utca 22.)

Velük egy időben Szatmári Juli és a Jóvilágvan zenél majd a Kuplungban. Az énekesnő csak ennyit mesél munkásságáról: "Dalaimat írom, általában esténként, cicám, Lujzi társaságában. Amikor ezzel végzek, s többé-kevésbé elégedett vagyok az eredménnyel, a zenekarommal beülünk a próbaterembe, és némi mogyorós csoki elfogyasztása mellett tovább neveljük a dalokat." Ígéretesen hangzik! Szombat, 21:00, Kuplung (Budapest, VI. kerület, Király utca 46.)

A szerelmes Radnóti (vasárnap)

Radnóti Másképp címmel emlékeznek meg vasárnap a költő halálának hetvenedik évfordulójáról, ahol fiatal kortársművészek és slammer tisztelegnek a magyar háborúellenes líra egyik legnagyobbjára. Nemcsak a versek csendülnek majd fel, hanem akár színesben és életigenlően is megtekinthetjük Radnótit Horváth Judit festőművész szemén keresztül, sőt, Szalay Bence “A szerelmes Radnóti” című textilképének eredetijét is látni lehet majd. Vasárnap, 14:00, Akvárium (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

A Susie Asado zenekar valójában Josepha Conrad amerikai-német zeneszerző és költő projektje. Frankfurtban és Chicagoban nőtt fel, majd olyan nevekkel turnézott és készített felvételeket, mint a Great Lake Swimmers, Kimya Dawson, Jeffrey Lewis, a Burning Hell vagy Kat Frankie. A multikulti – kanadai, lengyel és német zenészeket rejtő – banda indie folkot játszik, és ezt most Budapesten is megmutatja majd. Vasárnap, 20:00, Müszi (Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1.)