Bill Cosby életrajzírója bocsánatot kért, amiért kihagyta a botrányokat

2014.11.25. 09:31

Mark Whitaker, a novemberben megjelent Cosby: His Life And Times című önéletrajz írója Twitteren vallotta be, hogy tévedett, amikor nem foglalkozott a könyvében azzal a botránysorozattal, ami a komikust már évek óta körülveszi. A könyv megjelenéséig már négy különböző áldozat jelent meg a nyilvánosság előtt, Whitaker viszont úgy gondolta, hogy nem említi meg az ügyeket, de még arról is hallgatott, hogy Cosby peren kívül megegyezett egy feltételezett áldozattal még 2006-ban.

Nemrég a New York Times publikált egy cikket, amiben egy újságírójuk a saját és úgy általában a média felelősségét is felveti az ügyben, amiért senki nem merte vagy akarta Cosby-t szembesíteni a vádakkal. Whitaker erre a cikkre reagálva írta Twitteren, hogy hibázott, amikor nem foglalkozott a szexuális erőszakról szóló hírekkel és nem ment utánuk erőszakosabban.

Whitaker azt is bevallotta, hogy követi a fejleményeket és mindenképpen foglalkozni fog velük egy alkalmasabb időpontban. Hozzátette, hogy ha igazak a vádak, akkor borzasztóak a történetek.

Bill Cosby, köztiszteletben álló komikusról évek óta keringenek a pletykák, hogy fiatal színésznőket és modelleket kábított el és erőszakolt meg, évtizedekre visszamenőleg. Az áldozatok azonban tömegesen idén tűntek fel. A botrányról szóló cikkünket itt tudja elolvasni.