Idris Elba lehet az első fekete James Bond

2014.12.20. 12:38

A nemrég kiszivárgott Sony-levelek egyik legjúabb meglepetése: Idris Elba, angol színész lehet a legújabb James Bond főszereplője. A cikk szerint egyébként a pletyka már évek óta keringett, Amy Pascal, a Sony Pictures társelnökének levele − amiben arról ír, hogy Elba lehet az új 007-es − csak ráerősített ezekre a pletykákra, írja a thedailybeast.com.

Hackerek törték fel a Sony stúdió rendszerét, és nyilvánosságra hoztak bizalmas dokumentumokat. A CNN két nappal ezelőtt, amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva arról beszélt, hogy észak-koreai kommunista rezsim által támogatott hackerek voltak.

Az erről szóló hír nyilvánosságra kerülése előtt néhány órával és a hackerektől érkezett fenyegetések hatására a Sony szerdán végleg lefújta a The Interview című filmjének december 25-re tervezett premierjét. A vígjáték - amely arról szól, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) beszervez két újságírót Kim Dzsong Un phenjani diktátor megölésére - egyelőre dobozban marad, a cég szóvivőjének tájékoztatása szerint semmilyen formában sem tervezik bemutatni.

A netre kikrült belső lelevek közül sok szólt valamilyen formában a 2015 novemberében bemutatni tervezett legújabb James Bond filmről. Többek között az is kiderült, hogy a film költségvetése egy kicsit elszállt, 300 millió dollárról lehetett olvasni.

Daniel Craig, az aktuális James Bond 2012-ben arról beszélt a Rolling Stone magazinnak, hogy már abban a pillanatban megpróbált kiszállni ebből az egészből, amikor belekerült, de nem engedték elmenni, és beleegyezett, hogy lenyom még pár James Bond filmet.

Idris Elba úgy nyilatkozott két hónapja a Redditen egy kérdésre, hogy ha felajánlanák neki a szerepet, örömmel elvállalná.