Vége a karácsonynak, lepörgött az Index Last Christmas-számlálója

2014.12.29. 10:25

Gratulálunk, kedves olvasó, sikerült eljutni az évnek abba az időszakába, vagyis egészen pontosan abba a nagyjából 330 napba, amikor soha a büdös életben nem kell megint hallania a Wham! idén harminc éves slágerét, a Last Christmast.

És az Index számlálója szerint majdnem 25 000 olvasó hallotta is az utóbbi pár napban, ami nem csoda, mert ha van a karácsonyi rohanásnak lomha himnusza, akkor az ez. A szám és a pont harminc évvel ezelőtt megjelent videoklip azóta elkerülhetetlen minden egyes decemberben, bár most szeretnék itt azzal eldicsekedni, hogy habár a számláló szövegeit én írtam, nekem sikerült csak szándékosan hallgatnom idén a Last Christmast. Igen, szándékosan. Én sem voltam akkor magamnál.

Ahogy már az előző bekezdésben is mondtam, majdnem 25 000 kattintást regisztrált az Index Last Christmas-számlálója, és habár először attól féltem, hogy mindenki majd trollkodni fog vele és addig nyomogatja, amíg nem férnek ki majd rajta a számok, vagy ráküld valami botot, amitől George Michaelen keresztül lehet majd bedönteni az Indexet, végül egyik sem történt meg. 

Egészen pontosan 24 285 olvasó hallotta idén a Last Christmast. Persze az nem is merjük feltételezni, hogy  valaki úgy klikkolt, hogy nem is hallotta felcsendülni azokat a ínycsiklandóan műanyag szintetizátorokat, hiszen ki hazudná, még név nélkül is, hogy hallotta a Last Christmast?