Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Eladják Elvis Presley két magánrepülőjét

2015.01.02. 17:24

Együtt árverezik el Elvis Presley két magánrepülőjét, írja az MTI. A Lisa Marie és a Hound Dog II ugyan már nem szállhat fel hivatalosan, de az aukciót kiíró Julien's Auctions serint akár 10-15 millió dollárt is adhatnak értük egyenkét.

A lánya után Lisa Marie névre keresztelt, négymotoros, 28 személyes Convair 880-as jetet 1975-ben, halála előtt két évvel vásárolta 250 ezer dollárért a Delta Air Linestól az énekes.

Akkor több, mint 300 ezer dollárt költött a gép felújítására, intézett bele egy hálószobát, egy tárgyalót és négy darab, hálózatba kötött tévét. A mosdókagylót aranyoztatta.

A Hound Dog II nevű, 8-10 embert is szállítani tudó Lockheed Jetstart, szintén 1975-ben vette 900 ezer dollárért, miközben a Lisa Marie felújítására várt.

A Convair 880 típusú gépből mindössze 65 példány készült 1959 és 1962 között.

A vásárló egyúttal a Graceland birtokkal szomszédos földterületre is licitálhat, ahol a gépeket - a Presley múzeumtól függetlenül – kiállíthatja. A gépeket jelenleg is ott lehet megtekinteni.

A magángépek jelenlegi tulajdonosának szerződése a Gracelanddel április végén jár le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?