14 órán keresztül műtötték Pingiczer Csabát

2015.01.15. 08:47

Marfan-szindrómája volt a tegnap elhunyt győri színésznek, Pingiczer Csabának, decemberben derült ki, hogy mindenképpen szívműtétre lesz szüksége. A színésznek aortatágulata volt, így a műtét sürgőssé vált, az orvosok egy 4-5 órás beavatkozásra készültek. Ehhez képest  Pingiczer Csaba 14 órát töltött a műtőben, az orvosok nem tudták elállítani a vérzést, és a színész elvérzett. A színész halálának körülményeiről barátnője, Molnár Sarolta nyilatkozott a Blikknek. Az újságban megszólaló szívsebész szerint a Marfan-szindróma a főütőér falának megbetegedését jelenti, és nagy százalékos a műtéti halálozási aránya.

A 32 éves színész a Győri Nemzeti Színház színésze volt, négy különböző darabban (80 nap alatt a Föld körül, A windsori víg nők, Hajmeresztő, Június) is játszott a győri színházban januárban. Szívbeteg volt, január 12-én műtötték, azelőtt azt írta Facebookra, hogy:

Nos mit szépítsük, megreccsenek egy kissé mint Nicolas Cage karrierje...Pár hónap múlva találkozunk, addig is cigizettek sokat helyettem is és ne aggódjatok mert akit ennyien szeretnek annak nagyon erős szíve van!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport