Meghalt még egy eredeti Marlboro Man

2015.01.16. 17:01
85 éves korában elhunyt Darrell Winfield, az egyik eredeti Marlboro Man, egyike a cigarettát reklámozó jóképű cowboyoknak.

A férfi 1929 júliusában született Oklahomában, majd a hatvanas években költözött Wymoning államba. A Leo Burnett reklámügynökség fedezte fel, amikor a férfi egy nyugat-wyomingi tanyán dolgozott. A gyászjelentés szerint Winfield

szerette a lovakat, a rodeót, különösen a csoportos lasszózást, a farmerkodást és az egész cowboy életmódot.

A Marlboro Man (Marlboro Férfi) a férfiasság tökéletes karikatúrája volt. Az 1950-es évektől kezdve az 1990-es évek végéig ezekkel a jókötésű cowboyokkal reklámozva igyekeztek vonzóbbá tenni a Philip Morris dohánygyár egyik húzómárkáját a férfiak számára. 

A legnagyobb amerikai dohánygyártók és 46 amerikai szövetségi állam között létrejött, 1998-as megállapodás értelmében a nyomtatott sajtóban és a televíziós hirdetésekben látható dohányzó cowboyok ideje lejárt: szigorították a cigaretták reklámozására vonatkozó szabályokat és megtiltották az emberek vagy rajzolt figurák használatát a dohányreklámokban.

Az elmúlt néhány évben az egykori Marlboro Man-ek közül legalább négyen haltak meg a tüdőrákkal folytatott hosszas küzdelem után.     

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport