Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem járt a mennyben, csak kihasználták

2015.01.16. 22:22
The Boy Who Came Back from Heaven
Fotó: NBC

Hazugságon alapult az igaz történetként eladott bestseller, ami egy hatéves kisfiú mennyországbeli látogatásáról szól, írja az MTI. A főszereplő elismerte, hogy annak idején hazudott, ezért a könyvet most visszavonják a boltok polcairól.

A hírt a Tyndale House nevű keresztény kiadó szóvivője, Todd Starowitz is megerősítette pénteken, ezért az Alex Malarkey The Boy Who Came Back from Heaven (magyarul: Alex Malarkey, a fiú, aki visszatért a mennyországból) című könyvüket visszavonják az üzletek polcairól.

A történet 2010-ben jelent meg, és egy 2004-es autóbalesetet mesél el, melynek következtében Alex, a kisfiú kómába esik és lebénul. A könyvben a főszereplő a halál utáni életről, angyalokról és a Jézussal való találkozásáról mesélt. A Tyndale tavaly újra kiadta a kötetet, borítóján pedig igaz történetként hivatkozott rá.

Alex a hét elején egy nyílt levélben ismerte el, hogy annak idején hazudott, csupán a figyelmet szerette volna magára vonni.

Nem haltam meg. Nem mentem a mennybe. Amikor azokat a kijelentéseket tettem, még nem olvastam a Bibliát. Az emberek mindig is profitáltak a hazugságokból, és továbbra is fognak. El kellene olvasniuk a Bibliát, az elég lenne

– írta a fiú.

A könyvben szereplő állítások egyébként már korábban is heves vitákat váltottak ki a keresztény diskurzusokban.

Az esetet csak tovább bonyolítja, hogy a könyv társszerzője Kevin Malarkey, a kis Alex édesapja volt. Malarkey édesanyja szerint a fiát csak kihasználták.

Októberben arról számoltunk be, hogy néhány tudós szerint talán van néhány bizonyíték a halál utáni életre, szerintük létezhet némi tudatosság azután is, hogy az agy működése már teljesen leállt.