Két Pilvaker előadás is lesz az Erkelben

2015.02.04. 09:41

Két Red Bull Pilvaker előadás is lesz idén az Erkel színházban, amit természetesen idén is március 15-én tartanak. Látványban mára tavalyi előadáson sem volt hiány, most azonban még nagyszabásúbb előadást ígérnek a szervezők.

Újdonság, hogy 2015-ben két előadás is lesz, az első 18 órakor, a második 21 órakor kezdődik az Erkel Színházban. Február 16-án indul a jegyárusítás, 1848 forintos áron, előadásonként 1848 darab jegyet értékesítenek. Több tavalyi fellépő ismét szerepelni fog, így például Fluor Tomi, Diaz, Wolfie (Punnany Massif), Dipa (DSP), Bom (DSP), Snow, Fura Csé, Kiss Ádám, Delov Jávor, Sub Bass Monster és a Random Trip zenekar, valamint Kautzky Armand is visszatérő szereplő lesz. Új művészek is csatlakoztak idén a Red Bull Pilvakerhez például Fábián Juli, Jakab Juli, Szabó Simon illetve Halott Pénz, Deego, MC Fedora és Papp Szabi (Supernem). Négy új dal és három további vers átirat került bele a repertoárba.

A Red Bull Pilvaker – A szavak forradalma az 1848-as forradalom költeményeinek modern átirataival indult el 2012-ben. Az alapkoncepció azóta sem változott, az idei év első dala Kosztolányi Dezső Légy csak magad vers átiratából született Dipa, Fura Csé, NB és MC Fedora előadásában.

A rendezvény szervezői már többször egyértelművé tették: ez egy kulturális rendezvény, amiben nincs helye politikának. Tavaly 11 művész - Csider István Zoltán, Gábor Tamás, Győrfi Kata, Horváth Kristóf, Kemény Zsófi, Mavrák Kata, Németh Péter, Pion István, Simon Márton, Süveg Márk és Tolnai Eszter -lépett ki a produkcióból, mert úgy érezték, cenzúrázni akarták az előadásukat. Napokon át tartó nyilatkozatháború lett az ügyből, a Pilvaker szerint a közkedvelt előadók és színészek segítségével a történelmet és az irodalmat akarták közelebb hozni a fiatalokhoz, politika nélkül, ezt az előadókkal is egyeztették előre.