Cicák és ízesített óvszerek

2015.02.06. 16:10
Nyakunkon az év talán legkellemetlenebb hónapja, a február. Hogy valamelyest elviselhetővé tegyük, összeszedtük a hétvége legjobb és legizgalmasabb programjait. Acid, cicák, ősatyák és gyümölcs ízű óvszerek gondoskodnak a tartalmas időtöltésről.

Francesco és a Haverok (péntek)

Valószínűleg elképzelni sem tudják, mennyi minden fel tud halmozódni egy szerkesztőségben: gyümölcs ízű óvszerek, dedikált könyvek, és még egy halom jópofa haszontalanság, ami a munkánkat nem segíti, a helyet azonban foglalja. Több más újsággal együtt ezektől szabadulunk meg mi is az Indexnél, és a tárgyakat árverés során értékesítjük. A befolyt összeggel a hajléktalanokat segítő Léthatáron Alapítvány munkáját támogatjuk, akik meleg italt, ételt és hővédő fóliát vásárolnak majd a felajánlott összegből. Péntek, 19:00, Szimpla Kert (Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 14.)

Tavaly az Index is forgatott a nagy acid-nosztalgiabulin, az Ősparty pedig most ismét visszatér. "Az acid a felszín alatt élt tovább, a mai 40-50-esek időnként még összegyűlnek, hogy vad szeleteléssel emlékezzenek a frankhegyi, törökbálinti bulikra, a tripekre, az egykori összetartozás érzésére" – írtuk egy éve. A buli két helyszínen, egy acid- és egy goatrance-színpadon, zajlik majd. Péntek, 22:00, Dürer Kert (Budapest, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Nosztalgiaparti: Úgy teker az LSD, ahogy zene

Underground Mestic név alatt új bulisorozat indul, melynek célja, hogy egy tető alá hozza a punk, hardcore, elektronikus és hip-hop zenéket. Az első alkalommal mindjárt hét punkzenekar lép majd fel: a Norms, a Snobs, a Francesco és a Haverok, és még sokan mások. Előtte filmvetítés, közben vegan büfé, utána buli. Péntek, 19:40, Auróra (Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.)

Újabb berlini vendéget fogad Tom Select, ezúttal Edward érkezik hozzánk a Giegling kiadótól. Az elektronikus zenére szakosodott Resident Advisor szerint a német legutóbbi, Into a Better Future című korongja 2014 egyik legjobbja volt, kiadója, a Giegling pedig az első helyen végzett. Európa legmenőbb klubjai után most a Toldit is beveszik. A belépő mellé maszk is dukál majd. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Honolulutól Lettországig (szombat)

Harmadik születésnapját ünnepli a Garçons, azaz Budapest legmenőbb melegbulija. A szervezők az évforduló alkalmából ezúttal a brit electropop-dívát, Sophie Ellis-Bextort és férjét, Richard Jonest látják vendégül. A házaspár Me & Mrs Jones néven ad exkluzív dj-szettet. Pop, electropop, nudisco. Szombat, 23:00, KASINO (Budapest, V. kerület, Dorottya utca 2-4.)

Jelenleg is zajlik alternatív dalversenyünk, A Szám idei fordulója. A dalverseny tavalyi nyertese, és egyben az Index felfedezettje, az a Middlemist Red lett, akik később még egy nemzetközi tehetségkutatót is megnyertek. A rendkívül fiatal együttes most a Carnival Youth nevű, lett testvérzenekarával játszik majd. Szombat, 20:00, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

A legfiatalabb magyar zenekar a Szigeten

Intergalaktikus dél-techno-proto-bugit tartogat a LÄRM szombat estére, amit a berlini bajuszhuszár, Telephones tálal majd. "Rövid jupiteri látogatása után leigazolt a Running Back, a Sex Tags UFO, a Full Pupp és a Love On The Rocks kiadókhoz. De már ekkor tudta, hogy nem véletlenül indították a fapados Honolulu–Budapest járatot" – írják sokat sejtetően a helyiek. Szombat, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

Kevés olyan meghatározó videojáték-sorozat létezik, mint a nagysikerű Grand Theft Auto, amiről viszonylag kevesen tudják, hogy egy programhibából született. A GTA nemcsak könyörtelenségéről és élvezetes játékmenetéről, hanem remek zenéiről is híres. Ezekből válogatnak a GTA-est zenei szelektorai. Mötley Crew, LCD Soundsystem, V-Rock, és még sok minden más. Szombat, 22:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Cicák és ősatyák (vasárnap)

A hétvége legcukibb programját kétségkívül a Magyar Macskamánia Egyesület szervezi majd, akik kétnapos nemzetközi macskakiállítást rendeznek. A több száz különleges cica mellett simogathatunk törpenyulakat, vadászgörényeket és kis rágcsálókat is. Lesz még állatorvosi tanácsadás, tápvásár és sok-sok gyerekprogram is. Szombaton és vasárnap, 10:00 – 18:00, Lurdy ház (Budapest, IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 12-14., első  emelet )

Igazán epikus estének ígérkezik a vasárnapi: két amerikai sztár-dj, DJ Shadow és Cut Chemist a legendás Afrika Bambaataa eredeti korongjait fogja pörgetni. Aki nem ismerné, Bambaataa a Universal Zulu Nation alapítója, a hip-hop felvirágzásának fontos alakja és az elektro-funk egyik ősatyja egyetlen személyben. "Ilyet még senki sem csinált korábban. Ezek az ő lemezei, és áldását is adta rá, hogy ezeket használjuk” – nyilatkozta izgatottan DJ Shadow. Vasárnap, 19:45, Dürer Kert (Budapest, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.)