11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26. ÉLŐ
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

André Goodfriend megnézte drMáriás őt ábrázoló festményét

2015.02.11. 09:19

drMáriás képzőművész az utóbbi években politikusokat és egyéb közéleti szereplőket  fest meg saját maga, vagy más neves képzőművészek műtermeiben. Az egyik ilyen alkotása - egyfajta párja Szíjjártó Péter Schiele műtermében című képének -, André Goodfriendet ábrázolja. A képről mi is írtunk, Goodfriend pedig röviddel cikkünk publikálása után megkereste a művészt, hogy szeretetéről, biztosítsa és egyben bejelentkezzen egy műteremlátogatásra. A képek időközben az A38 hajó kiállítóterébe kerültek, a még aktuális Kék Duna keringő című kiállításra, így az egykori ügyvivő és felesége inkább a kiállítást tekintette meg a műteremlátogatás helyett. Természetesen sokat időztek a csúcsdísznél, Goodfriend portréja előtt.

Goodfriend nem kívánt a látogatás során nyilatkozni, azonban drMáriástól megtudtuk, hogy beszélgetésük alatt Goodfriend nagy érdeklődéssel hallgatta a művész jugoszláv háborúval kapcsolatos élményeit. Azt is elárulta neki, hogy 1999-ben az amerikai küldöttség tagjaként Koszovóban járt, ahol bizonyítékokat gyűjtöttek a szerb hadsereg háborús tevékenységéről, hogy azokra hivatkozva hatékonyabb béketárgyalásokat folytathassanak. A beszélgetést egy tárlatvezetés követte, ahol drMáriás többek között Habony Árpád, Szijjátó Péter és Rogán Antalról készült festményeit is bemutatta, mire az ügyvivő mosolyogva megjegyezte, hogy ezek közül az emberek közül párat személyesen is ismer.

"Nagyon tetszettek neki a képek, semmi sértőt nem talált rajtuk, sőt, ahogy mondta, mindig jó a politikával kapcsolatban tenni egy lépést hátra és úgy nézni az aktuális ügyekre, mert akkor sokkal józanabbul látunk, s nem felejtjük el azt, hogy mindenek előtt emberek vagyunk. Azt is mondta, hogy a nagykövetasszony megérkezésével most ő visszalép egy sorral hátrébb fontossági téren, s ez lehetővé teszi majd számára, hogy többet foglalkozzon civil dolgokkal. Amikor baloldalról és jobboldalról lett szó, azt magyarázta, hogy itt ezek a fogalmak jelentős mértékben össze vannak keveredve."

Goodfriend a róla készült képet az intriguing, azaz érdekes jelzővel illette.  • Hírek
  • Bankszámla