Berlini tavasz és kacsapecsenye

2015.02.13. 17:09
Lehet, hogy a pokolba kívánja a Valentin-napot, vagy már alig várja az esti romantikázást, mindenesetre biztosan talál majd programot a hétvégére. Öntudatos szinglik, alkoholista dívák, dekadencia, emohouse, konfitált kacsacomb és Lars Ulrich.

Zakós szinglik éjszakája (péntek)

Ki ne emlékezne a Roncsfilm disznóvágós jelenetére, amikor a PB-gázzal elkábított disznó hirtelen felrobban? A Gólya jelemzes farsangjával ezúttal Szomjas györgy '92-es kultfilmje előtt tiszteleg. Végre előkerülhetnek a mályvaszín zakók és sztreccstopok, melléjük pedig roncs- és táncdalok szólnak majd. Zenei szelektor: Kanada Káosz. Péntek, 21:00, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 34.)

Másik film is jut péntek estére: ha sok-sok nevetésre és drogos poénra vágynánk, mindenképpen nézzük meg Nicholas Stoller idén ötéves, Felhangolva című moziját a Keret filmklubján. A rocksztori legváratlanabb pontján még a Metallica dobosa, Lars Ulrich is felbukkan! A vetítés után buli is lesz aktuális indie-slágerekkel. Péntek, 20:30, Beat on the Brat (Budpest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Felhangolva (2010) előzetes

Azoknak, akik már előre rettegnek a Bálint-napi szívecskeáradattól, jó döntés lehet felkeresniük az Ars Presso AntiValentin-napi buliját, ahol következetesen szinglik éjszakáját tartanak. A házigazdák sok-sok koktélt és italakciókat ígérnek. Péntek, 22:00, Ars Presso (Budapest, XI. kerület, Stoczek utca 5-7.)

Ha az ünnep alkalmából valami igazán különlegessel lepné meg kedvesét, mindenképpen térjen be a Vittula és a RNR666 közös, Fruits of Love nevű vásárára, ahol a jó humorú festő, Vörös Krisztián 'Piros' árulja majd portékáit. A művész általában szegény, nyáron zöldséget árul a piacon, télen fára gyűjt a kutyájáról festett képekkel, ezúttal azonban a mindenféle nemiszervekről készült festményeivel kereskedik majd. Buli is lesz! Péntek, 21:30, Vittula (Budapest, VII. kerület, Kertész utca 4.)

Túláradó endorfin (szombat)

Tízéves lett a NVC bulibrigád, akik a jubileum alkalmából barátaikat, a hamburgi Extrawelt duót és Max Coopert hozzák el magukkal. A hamburgiak állítólag maguk jelentkeztek be a bulira, Cooper Emergence live show-ja pedig a közönség kérésére húsz perccel hosszabb lesz majd. "Ennél kerekebb már tényleg csak a századik születésnapunk lesz!" – írják az ünnepeltek. Szombat, 22:00, Akvárium (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér)

Tovább pörög alternatív dalversenyünk, A Szám, és már azt is tudni, melyik zenekarok jutottak be a középdöntőbe. Köztük van a Fran Palermo is, akik a Not Penny's Boat című dalukkal szálltak versenybe. Tavaly egészen a legjobb nyolcig mentek, és hajszál híján a legjobb négybe is jutottak. Ha kíváncsi, milyenek élőben, akkor a Rohamban a helye! Előzenekaruk A Számban szintén induló Puma Danger lesz, akik sajnos már elvéreztek a nagyon erős mezőnyben. Szombat, 21:00, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

A Pure Lust ezúttal a német Rampue-t látja vendégül, aki csilingelős, emohouse is nevezett zenéjével a lassan ébredező berlini tavasz hangulatát hozza el. "Minimális dekadencia, túláradó endorfin" – írják róla a szervezők. Bólogatni és táncolni egyaránt lehet rá.  Szombat, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Ha Valentin-napi romantikázásra lenne szüksége, több jó bulit is tartogat a bulinegyed: a Kolorban például csupa szerelmesszám szól majd, a Beat on the Bratben pedig kizárólag szerelmespárok állnak majd a dj-pult mögött.

Alkoholista dívák ribizlivel (vasárnap)

Ha egy jót enne vasárnap, az ALAP-ban biztosan talál a fogára valót, hiszen csupa disznó- és kacsaétellel várják a betérő vendégeket. Lassan sült pecsenyék, konfitált kacsacomb és porchetta, azaz Közép-Olaszország piacainak kedvenc étele. Desszertként csokoládés-ribizlis cupcake lesz lehelletnyi kardamonnal és sóskaramella krémmel. Jó étvágyat! Vasárnap, 12:00, ALAP (Budapest, VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út. 35.)

"A Tapsvihar a színpadon és a magánéletben is önpusztító, kapcsolataikat megmagyarázhatatlan ördögi erővel tönkretevő, alkoholista dívák Bibliája" – írtuk Martin Zandvliet 2009-es drámájáról. A dán filmet, ami nyolc nemzetközi díjat is bezsebelt, most a Kolor vetíti majd – eredti nyelven, magyar felirattal. Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)