Összeírtuk a Coubatov-listát!

2015.03.07. 18:30
Előző cikkünkben összefoglaltuk, miért érdekesek a rövidvideók, és milyen főbb fajtáik léteznek. Mostantól kezdve pedig minden héten összerakunk egy válogatást azokból a friss coubokból és vine-okból, amiket a héten láttunk és szerettünk. Lehet, hogy lesz köztük olyan, amit már látott előtte a Mindeközbenben vagy a tumblr-en, de biztos lesz új is. Lássuk!

Politika

Orbán Viktor évet értékelt, ahol fontos volt bizonyítani, hogy a polgár szó nemcsak politikai termék. Utilitywarrior le is mérte, mennyire:

Orbán évértékelője

A miniszterelnök mást is mondott az évértékelőn, pl. azt, hogy

Jó reggelt, Magyararország, jó reggelt, magyarok!

Orbán erős mondataiból készült válogatásunkat itt nézheti meg.

Hende Csaba egy videóban őszintén vallott arról, hogy összejött (volt) titkárnőjével, a titkárnő pedig arról, hogy imádja a honvédelmi miniszter mellkasát simogatni. Ennek is született egy rövid, de ütős továbbgondolása, szintén Utilitywarriortól (figyelem, szókimondó szövegek, 18+):   

Külföld  

Megtaláltuk az első, kizárólag emberek által hajtott óriáskereket. Ez a munka egyszerre tűnik nagyon akrobatikusnak és nagyon kimerítőnek:  

Cuki <3 és nemcuki 

Akadt a héten többek között táncoló madár:

A következő coub pedig jó példa arra, hogy a hang mennyire meg tudja változtatni egy kép jelentését. Az ártatlan bárány találkozása Alfred Hitchcockkal:

Film

Indiana Jones-szal új értelmet nyert a Stop the Rock:

És született egy kitűnő véres-hányós-robbantós hibrid:  

Rövidvideókról szóló cikkünkben a feketeöves coubok között említettük a szerkesztett tracklistával rendelkező kisvideókat. Ezeket radiocoubnak is hívják, az utóbbi időben egyre több születik belőlük, mi most ezt a táncost emeljük ki:  

Művészet

Ha ön budapesti, akkor biztos szokta látni a (Hummer) limókból kihajoló, pezsgővel ordítozó érettségiző fiatalokat. Nos, az ő cuccuk semmi ehhez a végtelen limuzinhoz képest:

Az egész internetet bejárta a repülő harkály hátán utazó menyét fotója, készültek mindenféle változatok belőle, és persze az Indexet sem érintette közömbösen: bohókás kedvű szerkesztőink szerda délután a címlap összes képét a repülő harkály valamelyik variációjára cserélték, amelyből egyébként remek kép-cím párosítások születtek:

Ez pedig valódi filmművészet: Sergey Hillobok grafikus egy mindennapi dolgot, a reggeli kávéfőzést sűríti 10 fekete-fehér, igényesen komponált másodpercbe. Bár a coub még 2012-ben készült, eddig mindössze 1500 emberhez jutott el. Most itt a lehetőség, hogy bizonyítson:  

Ennyit most, jövő héten újra itt, addig is kalondozzon kedvére múltkori összefoglalónkban!