Közösségi finanszírozáshoz fordul a magyar színház

2015.03.17. 12:40

Patrick Marber Közelebb című darabját az Átrium színházban közönségi finanszírozással szeretnék színpadra állítani. Április 11-ig tart a kampány, addig összesen 4,5 millió forintot vagyis 16 800 dollárt szeretne a színház összeszedni az adományozóktól. Ha valaki hüledezne, hogy mi kerül ennyibe, az Átrium a költségek részletes lebontását is mellékelte:

  • Díszlet és jelmez kivitelezés: 7500 dollár / 2 000 000 forint
  • Tiszteletdíjak (rendező, dramaturg, asszisztens, színészek, díszlet- és jelmeztervező, technikusok): 7500 dollár / 2 000 000 forint
  • Reklám, pr: 1800 dollár / 500 000 forint

Magács László, a színház kreatív igazgatója ezt mondta a kampányról:

Meggyőződésem, hogy akkor színes egy társadalom, hogyha annak minden tagja eldöntheti, hogy számára mi élvez prioritást, vagyis mi az az ügy, ami mellé úgy is hozzá akar és tud állni, hogy némi pénzzel is támogatja.

A sajtóközlemény szerint a kampány teljes költségvetése egy jól követhető elszámolási rendszer részévé válik, az Átrium mögött álló közhasznú alapítvány (Angol Nyelvű Színház KHA) végzi a teljes elszámolását, és ez az alapítvány köt szerződést az előadás létrehozásához minden alkotóval.

Az előadást ezen a linken lehet támogatni. A legkisebb, 10 dolláros adományért tájékoztat a produckió a gyártás menetéről, 100 dollárért egy különleges, online köszönetet fognak nyújtani, 200 dollárért vendégül látnak a próbán, 400 dollárért a premiergála utáni vacsorán részt vehetünk a színészekkel és a színház munkatársaival. Ha a kampány sikeres lesz.