Megjelent a legfrissebb Coubatov-lista!

2015.03.22. 08:05
Nemrég összefoglaltuk, miért érdekesek a rövidvideók, és milyen főbb fajtáik léteznek. Azóta minden héten összerakunk egy válogatást azokból a friss coubokból és vine-okból, amiket a héten láttunk és szerettünk. Ez a Coubatov-lista. Lehet, hogy lesz köztük olyan, amit már látott a Mindeközbenben vagy a tumblr-en, de biztos lesz új is. Nézzük!

Bevezetésül...

Egy tipikus Vine téma: Miért nem kéne NBA játékosoknak bowlingozniuk? – megoldás a videóban.  

(hangerőt még mindig a videó jobb alsó sarkában kell felkapcsolni)

Állatkontent

A rövidvideó-fajtákat bemutató cikkünkben külön foglalkoztunk a hibrid coubokkal, amik két teljesen különböző helyről jövő jelenetet párosítanak össze, általában elég frappánsan. Ám míg a tipikus hibridekben egymás után látjuk ezeket a jeleneteket, ebben a Koalazillás coubban párhuzamosan, osztott képernyőben:

Ritkán teszünk be egyszerű viccesvideókat a válogatásba, de ennek a kutyának a története, és ahogy azt lereagálja, ellágyította a szívünket. Külön pluszpont a coub készítőinek, hogy a drámai pillanatnál a klisékirály boing-effektet használták, amivel egyenesen 90-es évek végének viccesvideós tv-műsoraihoz repítettek vissza:  

És ha már az állatos rövidvideóknál tartunk, nem maradhatnak ki a március 15-i hétvége óriási sztárjai, a birkák:  

Zenés párhuzamok

Gondolkoztak már azon, hogy Fatboy Slimet miért pont Fatboy Slimnek hívják? Ha nem is a teljes kérdést, de egy részét filmbe fogalmazta múlt héten a Coubroom csatorna:  

A következő Vine pedig a reggeli nyújtózkodásokat meséli a zene varázslatos nyelvén:  

Még mindig reggel és még mindig zene. Ez a coub a reggeli pillanatokat meséli el néhány sűrűre vágott másodpercben. Mutattunk már hasonlót múlt heti válogatásunkban is (a reggeli kávéfőzésről), nem véletlenül: ezek a coubok jó példái annak, hogy az ismétlődés ellenére, a sűrű vágás miatt, még sokadik lejtászásnál is újabb és újabb részletek fedezhetők fel a jelenetekben.  

Rendőrállat, rendőrállat

Az elmúlt hét egyik óriási sztárvine-ja egyértelműen ez a kutyákkal eljátszott akciójelenet volt:  

(hangerőt még mindig a videó jobb alsó sarkában kell felkapcsolni)

De ez a műfaj sem előzmény nélküli: már nyáron feltűntek a KUTYATŰZOLTÓK, akik egyből jönnek, ha a háziasszony segítségért kiált:

Ennyit az elmúlt időszak terméséből. Jövő héten újabb Coubatov-listával jelentkezünk. Addig is, ha a listára való rövidvideót lát, küldje el a cikk szerzőinek!

Az én véleményem erről az egészről az, hogy