A Bálnába költözik a Közlekedési Múzeum kiállítása

2015.04.09. 11:22

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) állandó kiállításából a városligeti épület április 15-i bezárása után a Bálna épületében rendeznek válogatott kiállítást, amely nyártól csaknem három évig lesz látható, írja az MTI.

Az MMKM most kiállított tárgyainak jelentős része továbbra is megtekinthető lesz a múzeum három évig tartó, átfogó felújítása és bővítése alatt: a műtárgyak egy része az MMKM filiáléiban, az eredeti vasúti járművek és villamosok a Vasúttörténeti Parkban kapnak helyet, a Bálnában pedig 1300 négyzetméteren nyílik válogatott kiállítás a Közlekedési Múzeum tárgyaiból - közölte felújításról szóló csütörtöki sajtótájékoztatón Krámli Mihály, az MMKM főigazgatója.

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa elmondta: a repüléstörténeti kiállítás elhelyezésére még keresik a megoldást.

Április 15-én három évre bezár a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, hogy a Liget Budapest Projekt keretében ( részletek itt ) az eredeti, világháborús bombatalálat előtti állapotában építhessék újjá. Bár a múzeum egy hét múlva zár, egészen eddig nem lehetett tudni hova kerülnek a múzeum tárgyai. Mi mindenesetre örülünk, hogy végre használják majd valamire a Bálnát. 

A témával bővebben itt foglalkoztunk.   • Tippek
  • Biztosítás