Megaűberség és asztakurvaság a belvárosban

2015.04.10. 17:16
Sokat vártunk rá, de végre tényleg megérkezett a várva várt enyhülés. A tavaszt érdemes idén is a belvárosban köszönteni, hiszen lesz dirty rock, megaűberség, asztakurvaság, meg némi darkos-zúgós ambient is. Önök az Index hétvégi, tavaszköszöntős programajánlóját olvassák – a szokásosnál valamivel több lemezbemutató koncerttel.

Mega (péntek)

A fehér műfajok dominanciáját megelégelve hozza el a másodi Black Celebration bulit a Past Perfect, akik a fekete pop hat évtizedét idézik meg, "a soultól az R&B-ig, Diana Rosstól Beyoncéig, a diszkótól a garázsig, Marvin Gaye-től Jay Z-ig, a Temptationstől az Outkastig". Gospel’s Not Dead! Péntek, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Szerdán mutatta be új dalát, a Legelőt a Kelemen Kabátban zenekar, akik ezúttal tavaszköszöntő koncertet tartanak. A bulira új felállással és dalokkal készültek, emellett pedig vendégfellépők is lesznek majd: Eckü és Prieger Fanni. Péntek, 20:00, A38 hajó (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Susan Langan, azaz Qzen drum and bass dj-ként kezdte karrierjét San Franciscóban, majd rákattant a house-ra, az iTunes elektronikus zenei munkatársa lett, és szakmája európai fővárosába, Berlinbe emigrált. A hölgyet ezúttal Tom Select látja vendégül a Toldiban. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Űber (szombat)

"Mondjuk ki bátran, bár kissé szomorúan… negyedszázados a zenekar. Hát igen, akárhogy is nézzük, a Sex Action már a rocktörténelem része. Ez a kor már autóban is oldtimer" – nyilatkozta nemrég Mátyás Attila a Sex Action nevében. A dirty rock csapat nagy bulival és vendégekkel emlékezik a mögötte álló 25 évre. Nagy Feró is ott lesz majd! Szombat, 20:00, Barba Negra Music Club (Budapest, XI. kerület, Prielle Kornélia utca 4.)

Három év szünet után hétfőn új lemezzel tért vissza az Amber Smith. A Modern című album az indie-veteránok immár hatodik albuma. A megjelenés apropóján a zenekar a GMK-ban lemezbemutató koncertet tart majd. Szombat, 21:00, GMK (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

Két magyar fesztiválkedvenc is új korongját ünnepli majd a hétvégén, méghozzá az Erzsébet téren: Soerii & Poolek ARANYALBUM.torrent Volume 1 című lemezén a supermenes Papp Szabi énekel, vele is koncerteznek majd az Akvárium KisHalljában, de beugrik még például Halott Pénz, Berger Dalma és Szűcs Krisztián is a HS7-ből. "Mega, űber, asztakurva" – írja a duó. Bocskor Bíborka zenekara, a Magashegyi Underground is új kiadványt, egész konkrétan egy EP-t, mutat be szintén az Akváriumban, csak ők a NagyHallban. Egészen új színpadi látványt is ígérnek.

Asztakurva (vasárnap)

A különleges zenék kedvelőinek vasárnap este a Gólyában a helyük, ahol a darkos-zúgós ambientet játszó, bolgár Mytrip és a posztindusztriális, görög Conjecture zenél majd. Magyar részről a már jól ismert Tigrics és a még feltörekvő Noahstas játszik, előttük pedig Pulpo élőzik majd. Vasárnap, 19:30, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 34.)

Lassan már megszokhatjuk, hogy a vasárnap a remek filmek napja a Kolorban. Ezúttal a Gyönyörű mocsokságokat vetítik majd, melynek főszereplője Az Amelie csodálatos életéből és a Tajtékos napokból is ismert Audrey Tautou. A nagy érdeklődésre való tekintettel a filmet hétkor is kilenckor is levetítik majd. Vasárnap, 19:00//21:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)