Itt a legeslegújabb Coubatov-lista

2015.04.26. 17:17
Az év elején összefoglaltuk, miért érdekesek a rövidvideók, és milyen főbb fajtáik léteznek. Azóta minden héten összerakunk egy válogatást azokból a friss coubokból és vine-okból, amiket a héten láttunk és szerettünk. Ez a Coubatov-lista. Lehet, hogy lesz köztük olyan, amit már látott a Mindeközbenben vagy a tumblr-en, de biztos lesz új is. Nézzük!

Klasszikusok megkeverve

Az új Star Wars trailertől megbolydult a net, Szarvas pedig kedves kis tribute coubot készített az alkalomra, ami még a coub.com hivatalos válogatásába is bekerült:

Nálunk a hét rövidvideója mindenképp a következő. Igen, kiderült, hogy nemcsak a Monty Python tud jól viccelni Hitlerrel, nézzék:

Ez pedig üdeségben vezeti a heti mezőnyt. A sok klasszikus, és kissé már elcsépelt – zenelecserélős, hibrid, sűrűn összevágós, radio coub stb. – rövidvideó-technika után valaki egy ilyen egyszerű és nagyszerű ötlettel készített fantasztikus Nyan-cat remixet:

Kétfajta ember létezik: aki nem ismeri a Half Life nevű játékot (pl. én), és így nem sokat ért a következő videóból, és aki ismeri (pl. Szarvas), ezért leesett állal, megbabonázva bámul egy ilyen eredeti Half Life remixet:

Ideje beszélni az okostelefonokról!

Az okostelefon-függőség állandó témája a rövidvideóknak, de ilyen aranyos kis animációt most láttunk erről először (A tűzoltók találkozása az okostelefonokkal):

Ha ma forgatnák a Rendőrakadémiát, abban is már okostelefon-hangokat utánozna a mindent utánzó főszereplő (a hangot még mindig a jobb alsó sarokban kell felkapcsolni):

Az előző vine volt a műfaj klasszikusa, tavaly nyáron jelent meg, és már 24 millióan látták. Pár hete viszont készült egy új változat, MÉG ÚJABB HANGOKKAL:

K.i.s.á.l.l.a.t.o.k.

A jó fajta metál talákozása a hápogó kismadárral:

Ha Fatboy Slim látta volna ezt a kígyót, biztos őt szerepeltette volna a hivatalos klipben is:

Ezt pedig már csak a hétvégi biciklisfelvonulás miatt elégedetlenkedő autósok miatt is megmutatjuk, hangsúlyozva, hogy ha autóval közlekedsz a városban, mindig közbejöhet valami:

Benne vannak a tévébe'

Hihetetlen, de sikerült a világ összes samponreklámjának dramaturgiáját megfogni egyetlen vine-ban:

Semmiképp sem a valóságshowt akarjuk népszerűsíteni, főleg, hogy pont a napokban komoly aggályaink is támadtak az egyik résszel kapcsolatban, viszont ha elvonatkoztatunk a mögöttes tartalmaktól, akkor bátran le tudunk borulni a jelenet és főleg a hozzá megválasztott zenetársítás előtt:

Végezetül pedig egy vine arról, hogy a mai gyerekek (egy része) már jobban rappel, mint ahogy olvas:

Ennyit most az elmúlt időszak terméséből. Jövő héten újabb Coubatov-listával jelentkezünk. Addig is, ossza meg ezt a cikket, és ha unatkozik, nézze át újra az első, a második, a harmadiknegyedikötödik vagy éppen a hatodik heti Coubatov-listát!