Nem bánt meg semmit a Robert Downey Jr.-t kiakasztó újságíró

2015.04.27. 15:53

Gyorsan bejárta a netet az a videó, ami a múlt szerdai Bosszúállók sajtóeseményén készült, Krishnan Guru-Murthy, a Channel 4 riportere kapott pár percet Robert Downey Jr.-ral négyszemközt, de az ilyenkor megszokott egyszerű és kicsit semmitmondó kérdések helyett Guru-Murthy inkább a kábítószer-használatáról kérdezte a színészt. Vagyis csak kérdezte volna, pár perc után ugyanis a Tony Starkot játszó Downey Jr. egyszerűen felállt, és faképnél hagyta az újságírót.

A videó elindított egy kisebb vitát arról, hogy mennyire oké egy ilyen promózásnak szánt eseményen keményen belekérdezni a szereplők magánéletébe, illetve hogy mennyire kell meghunyászkodnia egy újságírónak a sztárallűröknek hitt elvárások előtt – ami szintén felmerült a múlt heti budapesti Sinead O'Connoros eset után. A londoni esetnél egyébként ott volt az Index újságírója is, ő is tervezett interjút a színésszel, de meglepődve látta, hogy a nap felénél Robert Downey Jr. lemondta az összes többi megjelenését aznapra. 

Guru-Murthy azonban most írt egy cikket a Guardiannek, amiben elmagyarázta, hogy nem érzi úgy, hogy átlépett egy határt azzal, hogy Downey Jr sötét korszakáról kérdezett. Az újságíró azzal érvelt, hogy egyszer a Vanity Fairben azt nyilatkozta a színész, hogy a drogos múltját talán a szüleitől örökölte, ezért nem kellett volna meglepődnie, amikor ez a téma felmerült. Guru-Murthy saját bevallása szerint felkészült könnyebb kérdésekkel is, úgyhogy ha a színész esetleg unalmasabb lett volna, vagy nem reagál a keményebbekre, akkor odáig is eljuthattak volna.