Helyreigazítás

2015.05.08. 17:06

Oldalunkon 2015. április 30-án megjelent Újabb Alexandra könyvesbolt zárt be című cikk az alábbi valótlan állításokat tartalmazza:

Valótlanul állítottuk, hogy Budapesten a Csepel, a Corvin és a Duna Plázában, valamint Győrben, Szegeden, Nyíregyházán és Miskolcon is megszűnt az Alexandra könyvesboltlánc.

A valóság a fenti állítással szemben az, hogy a fentiekben megjelölt üzletekben nem szűnt meg az Alexandra könyvesboltlánc, a Rainbow Üzletlánc Kft. jelenleg is üzemeltet Budapesten a Csepel, a Corvin és a Duna Plázában, valamint Győrben, Szegeden, Nyíregyházán és Miskolcon Alexandra könyvesboltlánchoz tartozó könyvesboltot, melyben a megszokott magas minőségben nyújtja szolgáltatásait vásárlói részére.

Valótlanul állítottuk, valamint valós tényt hamis színben tüntettünk fel annak állításával, hogy ez (az Alexandra könyvesboltlánchoz tartozó 3 budapesti, győri, szegedi, nyíregyházi és miskolci üzlet megszűnése) azután történt, hogy idén márciusban a Fővárosi Törvényszék megindította az Alexandra könyvesházat alapító Matyi Dezső egykori központi cégének, a Pécsi Direkt Kft.-nek a felszámolását.

A valóság a fenti állítással szemben az, hogy a Pécsi Direkt Kft. ellen 2015. év márciusában megindított felszámolási eljárásnak semmiféle hatása nincs a Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett boltok működésére, a felszámolási eljárás a Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett Alexandra boltokkal nem hozható sem jogi, sem gazdasági összefüggésbe.

A Rainbow Üzletlánc Kft. által Alexandra márkanév alatt üzemeltetett könyvesboltok a Pécsi Direkt Kft. ellen folyamatban lévő felszámolási eljárástól függetlenül működnek.