A Nemzeti Színházban is fellép a Britain's Got talent magyar sztárcsapata

2015.05.16. 11:34 Módosítva: 2015.05.16. 11:35

Május 28-án a Nemzeti Színházban is bemutatják az Orient című darabot, írja az MTI. A produkcióban a Talamba Ütőegyüttes, a Cimbaliband és a Békéscsabai Jókai Színház táncosai működnek közre.

A darabban ráadásul az a Fricska tánccsoport is szerepel, akiket egy hete  állva tapsolt a közönség a Britain's Got Talent című, nagy-britanniai tévéshow-ban .

A Békéscsabai Jókai Színház és a Művészetek Háza Gödöllő vidéki turnékon már sikerrel bemutatott zenés darabját a Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésével állítják színpadra a Budapesten, a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet egymás kultúrájának megismerésére és elfogadására. Az előadás fővédnöke Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár lesz, a darabra meghívást kapnak a diplomáciai testületek tagjai és az országgyűlési képviselő.

A szervezők célja a Charlie Hebdo francia szatirikus lap munkatársait ért januári párizsi támadás után felhívni a figyelmet arra, hogy a különböző kultúráknak az elfogadáshoz első lépésben meg kell ismerniük egymást.

Az Orient ősbemutatója 2014. december 13-án volt Gödöllőn, Békéscsabán május 8. óta van műsoron. A címadó Orient expressz 1883. június 15-én indult el Párizsból Konstantinápoly felé, így szimbolikusan is gyakorlatilag is összekötötte Nyugatot Kelettel. Legendás korszakának az első világháború kitörése vetett véget. Az alkotók most azt szeretnék, ha a darabot bemutatnák valamennyi városban, ahol egykor az Orient expressz megállt.

Az Orient tartalma röviden:

Párizsból egy férfi (Szomor György és Vasvári Csaba), Isztambulból pedig egy nő (Gubik Petra és Gábor Anita) indul el egymás felé, az utazás alatt a zene és a tánc lehetőségeivel mesélik el történetüket. A zimonyi Száva-híd 1914-es felrobbantásával az expressz nem közlekedett tovább, lehetetlenné téve a találkozást, szétszakítva az egymás felé tartó nőt és férfit.